Kategori : Kültür Sanat


Ekolojik Oyuncaklar

Samsun Valisi Osman Kaymak, atık malzemelerden ekolojik ahşap oyuncak yapan okulu ziyaret etti.
16.01.2019 14:14:48 Ekolojik Oyuncaklar


Vali Osman Kaymak, Tekkeköy ilçesine bağlı Pınar Mahallesi'nde, 14 derslikli toplam 422 öğrencinin eğitim gördüğü ve atık malzemelerden ekolojik ahşap oyuncak yapan Ali-Emine Kahvecioğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret etti.

Ali-Emine Kahvecioğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Mobilya İç Mekan Tasarımı Bölümü’nü ziyaret eden Vali Kaymak, öğrencilerin atık malzemeleri değerlendirmek için yapılan ekolojik ahşap oyuncakları inceleyerek, Bölüm Şefi Öğretmen Burhan Yaman’dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ahşap oyuncak sektörünü canlandırmayı ve ülkeye katma değer sağlamayı hedeflediklerini söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, "Minik çocukları kimyasal malzemelerden uzak tutmak, ülkemizin ekonomisine katkı sağlamak istiyoruz. Doğal oyuncaklar yapıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından ekolojik oyuncak projesi yürütülüyor. Pilot olarak Türkiye'nin çeşitli yerlerinden 4 il seçildi. Biz beşinci il olmak istiyoruz. Çünkü burada üretiyoruz. Oyuncaklarımız hazır. Projemiz de var. Sadece bu konuda Bakanlığımızdan destek istiyoruz." dedi.

Zararlı boyalarla yapılan oyuncakların çocukların sağlığını etkilediğine dikkat çeken Vali Osman Kaymak, "Geleceğimiz olan çocuklarımız için ekolojik oyuncaklar hazırlamamız lazım. Çevreye duyarlı ve çocukların sağlığını bozmayan oyuncak yapılması projesi ülkemizde gelişiyor. Milli Eğitim Bakanlığımız 4 ili ekolojik oyuncak üretiminde pilot il seçmiş. Biz de beşinci pilot il olmak için müracaatımızı yapacağız." dedi.



Yorum Yaz


Adınız
Yorumlar


Haberler