Kategori : Kültür Sanat


Fuarlar Şehri Samsun

Samsun Valisi Osman Kaymak,” Rusya ve Kuzey ülkeleri ile ihracatımızı artırmalıyız” dedi.
18.03.2018 14:57:59 Fuarlar Şehri Samsun


TÜYAP Fuarcılık tarafından TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde ‘Samsun 3. Mobilya, İç Mimari, Dekorasyon ve Aksesuarları Fuarı düzenlendi.  6-11 Mart tarihleri arasında düzenlenen ve Mobilya, İç Mimari, Dekorasyon ve Aksesuarların sergilendiği fuar Samsun dışında bölgeden de ziyaretçileri kendisine çekti

Samsun’da düzenledikleri tüm fuarların büyük ilgi gördüğünü söyleyen TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdür Yardımcısı Cihat Alagöz, bu yıl içinde yaptıkları tüm organizasyonlarda ziyaretçi rekoru kırdıklarını söyledi. Alagöz,”  Son olarak Türkiye'nin en eski üretim merkezlerinden biri olan Samsun mobilyasının Türkiye ve ardından uluslararası marka olduğunu teşkil ettiğimiz bir organizasyon yapıyoruz. Samsun mobilya sektöründe Türkiye markası olacak. Bu marka dünyaya açılacaktır" dedi.

Kentin İhracat noktasında istenilen noktada olmadığını vurgulayan Vali Osman Kaymak, "Samsun'da sene başından bu güne 3. fuarımızı açmaktan gurur duyuyoruz. Samsun eskiden fuarlar kentiydi. Fuar merkezimizle birlikte tekrar eski fonksiyonumuzu kazanmaya başladık. 15 günde bir fuar açılışı yapmak bizim için gelenek haline geldi. Bu fuarın mobilya üretimine çok büyük katkı yapacağını düşünüyoruz. Samsun, Türkiye'nin Kuzey'e açılan kapısı konumunda bulunuyor. Rusya ve Kuzey ülkeleriyle ihracatımızı arttırmamız gerekiyor. Birçok öne çıkan özelliğimize rağmen Samsun'un ihracatının istenilen seviyede olmadığını biliyoruz. Fuarın ihracatı arttıracağını da umuyoruz. Fuardan sonra da sektörde yapılması gereken konular hakkında görüşmeler gerçekleştireceğiz. Fuarlar her zaman ekonominin, ticaretin alıcıyla buluştukları önemli organizasyonlardır. " diye konuştu.

Konuşmalarının ardından ‘Samsun 3. Mobilya, İç Mimari, Dekorasyon ve Aksesuarları Fuarı’nın açılışı Vali Osman Kaymak ve protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi.

 



Yorum Yaz


Adınız
Yorumlar


Haberler