https://www.kavakgazetesi.com/yazdir/haber/cocuklarla-birlikte-buyuyecekler

Çocuklarla Birlikte Büyüyecekler

07.11.2018 14:06:49

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun’da düzenlenen “Fidanlar Fidanlarla Büyüyor” etkinliğine canlı yayınla katıldı.

Çocuklarla Birlikte Büyüyecekler

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Tarım ve Orman Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 81 İl’de ortaklaşa düzenlenen “Fidanlar Fidanlarla Büyüyor” etkinliği geniş bir katılımla yapıldı. Programa canlı yayınla katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,” Bu proje ile 81 vilayetimizin tamamında 10 milyon fidan, okul çağındaki evlatlarımız adına toprakla buluşuyor “ dedi.

İlkadım ilçesine bağlı Aşağıavdan Mahallesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Samsun’da ilköğretimde okuyan 148 bin öğrenciyi fidanlarla buluşturacaklarını ifade ederek, “Bugün burada temsili olarak 3 bin öğrencimizin fidanları toprakla buluşacak. Önümüzdeki 3 yıl içerisinde ise bu rakam 148 bine ulaşacak.” dedi.

Amasya Orman Bölge Müdürü Zekeriya Nane ise, “Yurt genelinde 10 milyon öğrenciyle 10 milyon fidan dikimi yapılmaktadır. Ülkemizin 22,3 milyon hektarı yani yüzde 27.8’i, ilimizin de yüzde 40’ı ormandır. Samsun ilimizde 2003-2017 yılları arasında 14 milyon 700 bin fidanı toprakla buluşturduk. 2018 yılında ise 1 milyon 408 bin fidanı toprakla buluşturacağız.” diye konuştu.

SAMSUN’DA 148 BİN ÖĞRENCİ DİKİM YAPTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde Tarım ve Orman Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın işbirliğiyle düzenlenen ‘Fidanlar, Fidanlarla Büyüyor’ projesi çerçevesinde Samsun’da 148 bin ilk ve ortaokul öğrencisi adına fidan dikimini başlattıklarını ifade eden Vali Osman Kaymak’ta, “Yeşilin korunması ve çevre bilincinin çocuklarımıza verilmesi çok önemli. Eğer bir çevre tahribatı varsa bunu insanlar yapıyor. Bu işin temeli de eğitim. O anlamda küçük yaşta çocuklarımıza ağaç sevgisi verilmesi çok önemli. Bu yaşta bir çocuğumuz bir fidanı toprağa diker ve ‘Benim fidanım’ derse, artık parkta, yolda, caddede yürürken bir fidanın dalını kırmaz. Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Orman Bölge Müdürlüğümüzden ricamız, zaman zaman düzenlenen programlarla olabildiğince çocuğumuzun fidan dikmesini sağlamaları. Her çocuk bir fidan dikerse bu proje amacına ulaşacaktır.” şeklinde konuştu.

Samsun’da düzenlenen programa telekonferansla katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin geleceği adına son derece önemli bulduğu proje vesilesiyle 81 ilde 10 milyon fidanın ilk ve ortaokul öğrencilerinin katılımıyla toprakla buluşacağını belirtti. Projeye öncülük eden bakanlıklara teşekkür eden Erdoğan, “Çocuklarımızın yaşları ilerledikçe fidanların kökleri toprağa, boyları göğe doğru yükselecek. Öğrencilerimizin bugün kurduğu hayaller zamanla gerçeğe yaklaştıkça inşallah diktikleri fidanlar ağaçlara, ağaçlar da ormanlara dönüşecek.” dedi.

TABİATA HEPİMİZ SAHİP ÇIKMALIYIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, projenin, çocuklara tabiata sahip çıkma, çevreye saygı duyma bilincini de aşılayacağına inandığını dile getirdi.  Erdoğan, “Fidanlar Fidanla Büyüyor projesinin evlatlarımıza daha yeşil, daha güzel, daha huzurlu bir Türkiye bırakma mücadelemize de katkı sağlayacağını düşünüyorum.” diye konuştu.

Konuşmasında dünyanın sanayi devrimiyle başlayan büyük bir dönüşümden geçtiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, son iki asırda insanın tabiatla, toprakla, çevresiyle ve bizatihi kendisiyle kurduğu ilişkinin mahiyetinde büyük bir değişim yaşandığına dikkat çekti. Sanayileşmenin ve modern teknolojinin doğa karşısında insana daha önce hiç olmadığı kadar güç verdiğini ve tabiata müdahale etme imkânı tanıdığını belirten Erdoğan, bu yeni durumun insanın tabiatla geliştirdiği ilişkinin de kopmasına, yeni bir şekle bürünmesine sebep olduğunu kaydetti.

Konuşmanın ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına hazırlanan fidanı eşi Emine Kaymak ile birlikte dikerek, can suyunu veren Vali Osman Kaymak, fidan diken öğrencilerle sohbet ederek, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Etkinliğine, Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, İlkadım Kaymakamı İbrahim Keklik, Atakum Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Albay Mehmet Arı, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Aşağıavdan mahallesi sakinleri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.