https://www.kavakgazetesi.com/yazdir/haber/ilac-gibi-tiyatro

İlaç Gibi Tiyatro

01.11.2018 10:25:26

Samsun Valisi Osman Kaymak’ın eşi Emine Kaymak, Gazi Paşa İlkokulu’nda ‘Akılcı İlaç Kullanımı’ tiyatro oyununu izledi.

İlaç Gibi Tiyatro

Samsun Valisi Osman Kaymak’ın eşi Emine Kaymak, Milli Eğitim Müdürlüğü ile Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen İŞ'TE OYUN projesi kapsamında Gazi Paşa İlkokulu’nda sahnelenen ‘Akılcı İlaç Kullanımı’ konulu tiyatro gösterisini izledi.

Dünya Sağlık Örgütü’nün önerileri doğrultusunda gereksiz ve uygun olmayan ilaç kullanımı sorunun önüne geçilmesi, antibiyotiğin yanlış ve gereksiz kullanımı konusunda toplumda bilgi ve farkındalığın artırılması amacıyla  yürütülen ‘Akılcı İlaç Kullanımı Programı’ kapsamındaki tiyatro oyununu ilkokul öğrencilerle birlikte izleyen Emine Kaymak, tiyatro öncesi üzerinde ilaç kullanımıyla ilgili bilgilendirici notlar bulunan kitap ayraçlarını öğrencilere dağıttı.

Emine Kaymak, Samsun Sağlık Müdürlüğü Akılcı İlaç İl Koordinatörlüğü Temsilcileri Dr. Ayça Esen ve Ecz. H. Berna İşleyen’in İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi Türkçe öğretmeni İlknur Çevik tarafından kurulan tiyatro grubu öğrencilerinin rol aldığı  tiyatro oyununda rol alan oyuncuları tebrik ederek teşekkür belgesi verdi.

AİLELER ÇOCUĞA DESTEK OLMALI

Tiyatro oyununda rol alan öğrencilerden birisinin fotoğrafçılık mesleğine ilgisi olduğunu öğrenen Kaymak, “Okula yeni başlayan öğrencinin okulda ilk aşkı öğretmendir. Bu anlamda öğretmenlerimize çok fazla iş düşüyor. Bizler bazen aile olarak çocuklarımızı istediğimiz gibi eğitip yönlendiremesek de öğretmeni onu bir yılda istediği gibi eğitip yönlendirebiliyor. Eş ve meslek seçimi hayatta verilmesi gereken en önemli kararlardır. Bu karar sürecinde anne-babanın çocuklarına destek olması ve yön göstermesi, öğretmenleriyle istişare etmesi çok önemlidir. Anne-babalar, kendilerinin ve yakınlarının arzusundan ziyade çocuğunu sevdiği, istediği ve yatkın olduğu mesleğe yönlendirmelidir. Çocukta gördükleri yetenekleri ve onun nasıl bir işte başarılı olacağına dair fikirlerini çocuğa aktarmalı fakat baskı yapmamalıdır. Çocuklar yetenekleri doğrultusunda yöneltilmeye başlayınca yapamayacağı bir şey yok. Çocuğumuz mutsuz bir mühendis, doktor veya benzeri bir meslek sahibi olacağına, ilgi ve kabiliyeti olan bir zanaat mesleğinde daha mutlu olabilir.” şeklinde konuştu.