https://www.kavakgazetesi.com/yazdir/haber/kavak-anket-sonuclari-aciklandi

Kavak Anket Sonuçları Açıklandı

06.11.2018 12:42:12

Samsun Canlı Haber TV’de ekranlara gelen 'Seçime Doğru' programı, ilçelerde yerel seçimlerin nabzını tutmaya başladı. İlk programda; Samsun'un Asarcık, Kavak, Havza, Ladik ve Vezirköprü ilçeleri ele alındı.

Kavak Anket Sonuçları Açıklandı

2019 Yerel Seçimleri'ne 146 gün kala ORA Araştırma ve Anket Şirketi'nin ilçe ilçe yaptığı anketlerin ve Samsun Canlı Haber halk röportajlarının değerlendirildiği Mahmut Erdoğan moderatörlüğünde, usta gazeteci Necdet Uzun, Erdal Bozkurt ve Barış İpek'in yorumcu olarak katıldığı Seçime Doğru programı dün başladı. Seçimin nabzının tutulduğu programda; ilçelerde çarpıcı detaylar ortaya çıktı.

KAVAK’TA SARICAOĞLU’NA TAM DESTEK

Kavak seçim sonuçlarını değerlendiren Samsun Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erdal Bozkurt, 2014 yılı yerel seçimlerinde Kavak İlçesi'nin oy dağılımına bakıldığında; AK Parti'de yüzde 47.58 oy oranıyla İbrahim Sarıcaoğlu, MHP'de yüzde 44.32 Şerif Ün, CHP'de yüzde 5.59 oy oranıyla Muhittin Şahin'in oy aldığı görülüyor” dedi. Samsun Canlı Haber TV'ye konuşan vatandaşların büyük çoğunluğu Başkan İbrahim Sarıcaoğlu'nun yaptığı çalışmaları güzel bulurken; halka verilen hizmetlerden de oldukça memnun olduklarını, başkanın gece gündüz çalıştığını ifade etti.

VATANDAŞ MESAJ VERİYOR

Kavak'ta yapılan anketlere değinen ORA Genel Koordinatörü Barış İpek, "Genel siyasete ve merkez siyasete baktığımızda, en etkin en fazla olduğu ilçelerden birisidir Kavak. İlçenin en büyük probleminin yüzde 59 oranıyla işsizlik olduğu görülüyor. Aynı partiye oy verir misiniz? diye sorduğumuzda ise yüzde 56 oranında evet cevabını alıyoruz. Vatandaşların cevaplarına ve anketlere bakıldığında aslında bir mesaj veriliyor" dedi.

KAVAKLILAR BİRBİRİNE TUTKUN

Kavaklıların birbirine tutkunluklarının siyasette önemli rol oynadığını ifade eden Samsun Medya Grubu Yayın Kurulu Başkanı Necdet Uzun ise, " AK Parti, MHP ve CHP'de de olsun bu tutkunluk tartışmasız bir gerçektir. Burada da adayın önemli olduğu bir profil ortaya çıkıyor. Yani burada adaya da bakacağız diyor vatandaşlar. Vatandaşların da yorumlarına bakıldığında, her şeyden önce kalp yollarını yapmak lazım" diye konuştu.