https://www.kavakgazetesi.com/yazdir/haber/kavakta-z-kutuphane-sevinci

Kavak’ta Z Kütüphane Sevinci

18.03.2018 14:22:02

Kavak Anadolu Lisesi bünyesinde oluşturulan Şehit Polis Ersan Gürpınar Zenginleştirilmiş Kütüphane (Z Kütüphanesi) törenle hizmete açıldı.

Kavak’ta Z Kütüphane Sevinci

Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından finanse edilen Kavak Anadolu Lisesi bünyesinde oluşturulan Şehit Polis Ersan Gürpınar Zenginleştirilmiş Kütüphanesi (Z Kütüphanesi) düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Törene Samsun Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, İl Milli Eğitim Müdürü Çoşkun Esen, Samsun İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Kavak Kaymakam Vekili Metin Yılmaz ve Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu ile kalabalık bir davetli ile vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ve ardından Kütüphaneye ismi verilen şehit polisin öz geçmişinin okunmasıyla başlayan törende Kavak Anadolu Lisesi Öğrencisi İsa Usta’da ‘Şehit Olursam Ağlama Anne” isimli okuduğu şiir davetlilere duygulu anlar yaşattı.

KAVAK’IN SEÇİLMESİ ONUR VERİCİ

Z Kütüphanenin açılış töreninde İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İl Milli Eğitim Müdürü Çoşkun Esen, Kaymakam Vekili Metin Yılmaz ve Samsun Vali Yardımcısı Hakan Kubalı’da birer konuşma yaptılar. Törene katılan Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu’da Kütüphane’ye Yaşar Doğu’nun kitabını hediye etti. Konuşmasında ilçesine bir kütüphane kazandırılmasından büyük sevinç duyduğunu belirten Sarıcaoğlu,“ Böyle bir oluşum Samsun’un ilçeleri arasında sadece Kavak’ın tercih edilmesi bizler için gurur verici bir olaydır. İlçemize açılan bu zenginleştirilmiş kütüphane ile yarınımız ve geleceğimiz olan gençlerimiz aydınlanacak. Eğitimlerine katkı verecektir. Açtığımız bu kütüphanenin ülkemize ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.