https://www.kavakgazetesi.com/yazdir/haber/milletimiz-ak-parti-diyor

Milletimiz AK Parti Diyor

06.11.2018 15:50:18

Cumhurbaşkanı Başkanı Recep Tayyip Erdoğan,” Milletimiz her seçimde tercihini AK Parti'den yana koyarak muassır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma isteğini gösterdi” dedi.

Milletimiz AK Parti Diyor

Cumhurbaşkanı Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmasında AK Parti iktidarının 17. yılını geride bıraktığını belirterek,” Ortaya çıkan manzara tarihi bir değişime işaret ediyor. Milletimiz her seçimde tercihini AK Parti'den yana koyarak muassır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma isteğini göstermiştir. 16 yılda 14 seçimle milletimizin karşısına çıktık, her defasında durmak yok, yola devam mesajı aldık.” diye konuştu.

Türkiye’yi sağlık, adalet, ehliyet ve eğitim gibi 4 ana temel üzerinde yükselteceklerinin sözünü vererek hamlelerini buna göre başlattıklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan,” Biz öncelikle eğitimin altyapısıyla ilgili eksiklikleri, mazeretleri, talepleri ortadan kaldırmaya yönelik bir hamle başlattık. Eğitime ayrılan kamu kaynağını üniversiteler dahil, 10 milyar liradan bu yıl itibarıyla 120,2 milyar liraya çıkartarak bütçede ilk sıraya yükselttik. Derslik sayısını 575 bine, öğretmen sayısını 920 bine çıkartarak bu alandaki sorunları büyük oranda çözdük. Üniversite sayımızı 130 ilave ile 206’ya, akademik personel sayımızı 82 bin ilaveyle 158 bine çıkardık” dedi.

SAĞLIK SİSTEMİ SİL BAŞTAN

Sağlık, en büyük reformları gerçekleştirdiğimiz alanların başında geldiğini anlatan Erdoğan” Eski Türkiye’nin hastanelerinde, sağlık ocaklarında, eczanelerinde yaşanan utanç verici görüntüleri orta yaş üzeri vatandaşlarımız çok iyi bilir. Yahu bunlar Bay Kemal’in genel müdürlüğü döneminde ölülerimizi bile rehin aldılar. Şimdi biz, sağlık sistemini baştan sona değiştirdik. Bugün ülkemizde Genel Sağlık Sigortası şemsiyesi dışında kalan kimse yoktur. Hastane yatak kapasitemizi 136 bin ilave ile 240 bine, sağlık çalışanı sayımızı 550 bin ilaveyle 928 bine ve böylece doktor sayımızı da 94 bin ilaveyle 231 bine çıkardık. Sağlık birimlerimizi tomografisinden MR’ına, diyalizinden röntgenine kadar en modern cihazlarla donattık. Ambulans sayımızı 618’den 5 bine çıkarttık. Uçağından helikopterine, artık bizim ambulans helikopterlerimiz, uçaklarımız var. Bunları ülkemize getirdik. Bunlar daha önce Bay Kemal genel müdürken bu ülkede ambulans yok muydu? Minibüs ambulanslar falan yok muydu? Neden bu çürük, içinde herhangi bir tedavi imkanı olmayan ambulanslara mahkum ettiler.” dedi.

TEMEL KANUNLARI YENİLEDİK

Cumhurbaşkanı Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

“ Adalet hizmetlerinin kalitesi ve güven düzeyi, bir ülke halkının devletine olan bağlılığının temel kriterlerinden biridir. Geçmişte darbecilerin, vesayet güçlerinin altında ezilen, zarar gören kurumlarımızın başında adalet sistemimiz geliyor. Adalet teşkilatımızın vatandaşlarımıza en iyi hizmeti verebilmesini temin etmek için pek çok düzenlemeyi hayata geçirdik.Temel kanunlarımızı günün ihtiyaçlarına uygun şekilde baştan sona yeniledik. Adalet teşkilatımızın toplam personel sayısını 61 binden 139 bine çıkartarak sistemin insan kaynağını zenginleştirdik. Yüksek yargının kapasitesini genişleterek istinaf mahkemelerini hayata geçirerek, UYAP sistemini modernleştirerek davaların sonuçlanma sürecini hızlandırdık. İnşa ettiğimiz 245 adalet sarayı ile yargı mensuplarımızın çalışma mekanlarını yapılan işin önemine uygun bir hale getirdik. Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru imkanıyla, arabuluculuk sistemiyle, ihtisaslaşmayla, insan hakları ve kişisel verilerin korunması yoluyla, vatandaşlarımıza ilave hak arama yolları açtık.”