https://www.kavakgazetesi.com/yazdir/haber/samsunda-girisimci-okul-projesi

Samsun’da Girişimci Okul Projesi

08.11.2018 18:14:03

“Girişimci Okul ve İstihdam için İşbirliği “projesi Bafra’da hayata geçti.

Samsun’da Girişimci Okul Projesi

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası ile Bafra Şehit Erkut Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yaptıkları müşterek çalışma ile “Girişimci Okul ve İstihdam için İşbirliği “projesini hayata geçirdi

Bafra Şehit Erkut Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Muhasebe Finansman öğretmeni ve proje danışmanı Selim Aksar proje ile ilgili yaptığı açıklamasında açıklamada “ Proje ile okullardaki girişimcilik potansiyelini ortaya çıkararak, engelleri ortadan kaldırmayı ve girişimcilik kültürünü canlandırma amaçlanmıştır ”dedi.

Öğrencilerin geleceğe ümitle baktığı, inovasyona açık, girişimci iklimi okulda gerçekleştirmek, girişimcilik eğitimlerini artırarak ilham veren girişimci rol modellerin tanıtılmasına yönelik uygulamalar yapmak istediklerini anlatan Aksar, ”Samsun bölgesindeki bölgesel ve ulusal kalkınmaya okulumuz Muhasebe Finansman alanı olarak katkıda bulunmak ve geleceğin girişimcilerini yetiştirmek istiyoruz. “ diye konuştu

Selim Aksar, ayrıca proje ile okulda öğrenim gören Muhasebe Finansman alanı öğrencilerinin girişimci bir kimlikle okuldan mezun olmalarını sağlamak olduğunu anlattı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu’da“ Proje süresince öğrencilere kazandırılacak özellikler okul sonrası da hayatlarında katma değer sağlayacaktır” dedi.

Bafra TSO Başkanı Göksel Başar’da konuşmasında “Geleceğimiz olan öğrencilerin kendini geliştirmek ve iş hayatına atılması için eğitimin yanı sıra diğer donanımları da edinmeleri önemlidir. Örneğin TV dizilerine ayırdığınız zaman yerine kitap okuyun, sosyal medyada geçirdiğiniz zaman yerine kişisel gelişimine katkılar sağlayacak sosyal faaliyetlerde bulunun, tatillerde işyerlerinde çalışarak kendini geliştirin” diye konuştu.

Yapılan törende daha sonra Bafra TSO Başkanı Göksel Başar’a 2018 – 2019 eğitim öğretim yılında yürüttüğü “Samsun Turizm Elçisiyim” projesine ve Samsun tanıtımlarına vermiş olduğu katkılarından dolayı proje yürütme ekibi adına Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu tarafından Turizm Elçisi plaketi taktim edildi.