https://www.kavakgazetesi.com/yazdir/haber/serife-teyzeye-devlet-sefkati

Şerife Teyze'ye Devlet Şefkati

01.11.2018 15:23:51

Vezirköprü’nün Elaldı Mahallesi’nde Şerife Karaca isimli yaşlı kadının tek göz odada yaşam mücadelesi verdiği haberleri üzerine Samsun Valiliği harekete geçti.

Şerife Teyze'ye Devlet Şefkati

Samsun’un Vezirköprü ilçesine  bağlı Elaldı Mahallesi’nde ikamet eden Şerife Karaca isimli vatandaşın bazı basın yayın organlarında yer alan, elektriği ve suyu olmayan tek göz odada 10 yıldır yaşam mücadelesi verdiği yönündeki haberler üzerine, Vali Osman Kaymak’ın talimatıyla Vezirköprü Kaymakamı Kudret Kurnaz haberde bahsi geçen adrese ziyarette bulundu.

Kaymakam Kurnaz’ın yaşlı kadınla yaptığı görüşmede, geliniyle olan sorunlarından dolayı evin bodrum katında kaldığı, evin üst katında kendine ait olan bir odasının olduğu, evin tuvalet ve banyosunu ortak kullanmak istemediğini belirtmesi üzerine yaşlı kadının oğlu ve köy muhtarı  ile yapılan görüşmede kendisine ait olan odasının yanına tuvalet ve banyo yapılacağı ve ev eşyasının alınacağı bildirildi.

Samsun Valiliği; Şerife Karaca’nın mağduriyetinin hızlı bir şekilde giderilmesi için yapılan çalışmaların takibi yapılarak, en kısa sürede sonuçlandırılacağını açıkladı.