https://www.kavakgazetesi.com/yazdir/haber/yerli-muzik-uretimi-tesvik-edilecek

Yerli Müzik Üretimi Teşvik Edilecek

18.03.2018 14:00:54

Vodafone Türkiye ve İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), gençleri müzikle buluşturacak yeni bir işbirliğine imza atıyor.

Yerli Müzik Üretimi Teşvik Edilecek

Türkiye'nin yeni dijital müzik platformu Vodafone FreeZone Stüdyo çatısı altında hayata geçirilen "FreeZone Stüdyo'da İKSV Serisi" projesiyle, İKSV işbirliğiyle çeşitli sanatçıların özel performanslarına ev sahipliği yapacak olan Vodafone FreeZone Stüdyo'da dijital ortamda gençler için öğretici ve yönlendirici içerikler oluşturularak koçluk da sağlanacak. Vodafone-İKSV işbirliğiyle Türkiye'de yerli müzik üretimi ve tüketiminin desteklenmesi hedefleniyor.

Kültür ve sanat alanında 8 yıldır başarılı bir işbirliği yürüten Vodafone Türkiye ve İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), Türkiye'de yerli müzik üretimi ve tüketimine destek olacak yeni bir projeye imza atıyor. "FreeZone Stüdyo'da İKSV Serisi" adıyla hayata geçirilen projede, Türkiye'nin yeni dijital müzik platformu Vodafone FreeZone Stüdyo, İKSV işbirliğiyle İstanbul Caz Festivali'nde yer alan çeşitli sanatçıların özel performanslarına ev sahipliği yaparken; dijital ortamda gençler için öğretici ve yönlendirici içerikler oluşturularak koçluk da sağlanacak. Vodafone-İKSV işbirliğiyle, Vodafone FreeZone Stüdyo'da farklı müzik türlerine de destek verilerek yapılan işlerde çeşitlilik sağlanması mümkün olacak.

SEKTÖRÜN GELİŞİME DEĞER KATACAK

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, şunları söyledi:

"Vodafone FreeZone markamızla bir yandan gençleri dijitalleştirirken, bir yandan da onların tutku alanlarına yatırım yapıyoruz. Gençler için önemli bir özgürlük ve tutku alanı olduğunu bildiğimiz müziğe 8 yılda yaptığımız toplam yatırım 90 milyon TL'ye ulaştı. Şimdi de İKSV ile birlikte genç müzisyenlere yol gösterecek, ülkemizde müzik üretimini teşvik edecek önemli bir projeyi hayata geçiriyoruz. İKSV işbirliğiyle birçok genç sanatçının Vodafone FreeZone Stüdyo'da sahne almasıyla, stüdyomuzda farklı müzik türlerine de yer vererek çeşitliliği önemsediğimizi gösterme imkânı bulacağız. Vodafone FreeZone Stüdyo'da İKSV ile yapacağımız ortak çalışmaların Türkiye'de müzik sektörünün gelişimine değer katacağına inanıyoruz."