https://www.kavakgazetesi.com/yazdir/haber/zirveye-samsundan-cikacaklar

Zirveye Samsun’dan Çıkacaklar

07.11.2018 14:44:27

‘Zirvede Ben De Varım’ Projesi'nin 2018-2019 protokolünü Canik’te Atatürk Spor Salonu imzalandı.

Zirveye Samsun’dan Çıkacaklar

Samsun’da başlayan ‘Zirve De Bende Varım’ projesiyle 3 yıllık bir süreç içinde önce Türkiye Şampiyonası’nda sonra ise Avrupa ve Dünya Şampiyonası’nda yarışabilecek sporcular yetiştirmesi amaçlanıyor. Proje kapsamında 2018/2019 eğitim-öğretim yılında Samsun’da dört bin öğrenciye sportif tırmanış sporu öğretilecek.

Samsun’daki tırmanma salonunun Türkiye’de başka bir yerde bulunmadığını söyleyen Vali Osman Kaymak, “Çok sayıda çocuğumuz burada eğitim görerek tırmanma sporunu öğreniyorlar, hatta milli sporcu oluyorlar. Buradan, Türk Bayrağı’nı uluslararası yarışmalarda dalgalandıracak çocuklar çıkacağına inanıyorum. Çok ciddi bir çalışma yapılıyor. Buradan çok ümitliyiz.” dedi.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC)’nin 3 Ağustos 2016 tarihinde Rio’da yaptığı toplantı sonrası ‘Spor Tırmanış’ın Tokyo 2020 Olimpiyatları’na eklenmeye karar verildiğini hatırlatan Vali Kaymak, “Dünyada popülerliğini yeni oluşturan ‘Spor Tırmanış’ branşı ülkemizde batı illerinde çok popüler. ‘Spor tırmanış’ branşı bölgemizde yeni yeni canlanmaya başladı. Bu konuda öncü illerden biri olma yolunda iddialıyız. Atatürk Spor Salonu’nda yapılan tırmanma duvarı Türkiye’nin hiçbir ilinde bulunmamaktadır. Biz küçük yaşlardan başlayarak bu branşta sporcular yetiştirmek istiyoruz. Özellikle risk grubunda olan okullarla çalışarak hem bu öğrencilerimize hedef kazandırmak, hem de öğrencilerimizin enerjilerini olumlu yönde yönlendirmek istiyoruz. “dedi.