Kategori : Asayiş


İnsanı Yaşat Ki, Devlet Yaşasın

OMÜ, UDEF ve Samsun Uluslararası Öğrenci Derneği işbirliğinde OMÜ 13. Tanıtım Günleri düzenlendi.
10.05.2018 11:48:54 İNSANI YAŞAT Kİ, DEVLET YAŞASIN


Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF), Samsun Uluslararası Öğrenci Derneği ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi işbirliğinde Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda 11. Uluslararası Öğrenci Buluşması ve OMÜ 13. Tanıtım Günleri düzenlendi.

 Ordu Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı gösterisi ve ülkelerin geleneksel şarkılarının sunulduğu etkinliğin açılış konuşmasını yapan Samsun Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı ve OMÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Menderes Kabadayı, “Biz bundan 6 sene önce Samsun Uluslararası Öğrenci Derneğini Samsun’a gelen eğitim hicreti gerçekleştiren öğrenci kardeşlerimize yardım etmek amacıyla kurduk. Uluslararası Öğrenci Buluşmasının Samsun’da 5.sini organize ediyoruz. Bu gün bu sahne Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin sivil toplum kuruluşları ile üniversitesi ile devlet kurumları ve belediyeleri ile ne kadar büyük ne kadar kucaklayıcı bir ülke olduğunun kanıtıdır.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç’te OMÜ’nün Türkiye’de üniversiteler içinde uluslararası öğrenci sayısı bakımından en önde gelen üniversitelerden olduğunu söyleyerek “Üniversitemizde 104 ülkeden 3 bin 500’ün üzerinde yabancı uyruklu öğrenci var. Bu öğrencilerimizin içinde bulunduğu Uluslararası Öğrenci Buluşması etkinliğine bu gün bizde ayrıca üniversite 13 tanıtım günlerini de katarak burada gördüğünüz bu güzel tablonun oluşmasına katkı sağlayalım diye düşündük. Bu gün 104 ayrı ülkeden öğrencilerimiz kendi kültürlerine ait özelliklerini tanıtırken bir yandan da üniversitemizi tanımak için gelen lise öğrencilerimizi aileleri ile birlikte buluşturduk.” diye konuştu.

GEÇMİŞİ GÜÇLÜ MEDENİYETİN ÇOCUKLARIYIZ

Etkinliğe katılan Samsun Valisi Osman Kaymak’ta konuşmasında, şunları söyledi:

" Biz geçmişi güçlü bir medeniyetin çocuklarıyız. O anlamda lütfen; buraya geldiğiniz de bizleri, bu toprakları ve bu kültürü çok iyi tanıyın.  Göreceksiniz ki bunun temelinde insan vardır. Bizim kültürümüz der ki,  insanı yaşat ki devlet yaşasın. Biz her insanı kıymetli görürüz. Bizim kültürümüzde insanlar rengine, ırkına, dinine bakılarak ayırt edilmez. Herkes kıymetlidir. O anlamda da ilişkiler kurulur. Biz bu kültürü gençlere vererek buradan gerçek manada birer Türkiye Cumhuriyet dostu olarak buradan ayrılacaklardır.” dedi.

Yapılan etkinliğe, Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, HSYK Üyesi Alp Arslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Atakum Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İlkadım, Canik ve Alaçam Belediye Başkanları ile  kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Yorum Yaz


Adınız
Yorumlar


Haberler