Kategori : Asayiş


Parayı Aldılar Ama Yiyemediler

Samsun’un Lâdik ilçesinde kendilerini komiser olarak tanıtarak bir vatandaşın parasını alan dolandırıcılar polisin titiz çalışması sonucu enselendi.
07.11.2018 15:33:49 Parayı Aldılar Ama Yiyemediler


Lâdik ilçesinde bir vatandaş, polise giderek ev telefonundan arayan bir şahsın kendisini komiser olarak tanıtıp “ Samsun’da kuyumcu soygunu oldu. Çalınan paranın bir kısmı hesabınıza aktarılmış, bu para FETÖ’ye aktarılacak, operasyon yapıyoruz,   hesabınızda bulunan parayı çekip bize teslim edin’ demesi üzerine hesabında bulunan 40.000 TL’yi verdiğini ancak aynı şahsın bir süre sonra tekrar arayarak bu kez de “ Şimdi de evinizi satıp parasını bize teslim edin” demesi üzerine dolandırıldığını anlayarak polise giderek şikâyetçi oldu.

İhbar üzerine harekete geçen polis, sahte komiseri mağdur vatandaştan yeniden para almak üzere evine geldiği esnada yakalayarak gözaltına aldı. Vatandaşları bu tür olaylara karşı uyaran Emniyet Müdürlüğü yetkilileri “ Kendisini Vali Polis, Savcı gibi kamu görevlisi olarak tanıtmak suretiyle dolandırıcılık yapmak isteyen şahıslara karşı vatandaşlarımızın  dikkatli olmaları ve bu türden taleplere itibar etmemeleri, kamu görevlilerinin yapmış oldukları çalışmaların mahiyeti ne olursa olsun vatandaşlardan kesinlikle maddi talepte bulunmayacağı bilinmelidir.” dediler.



Yorum Yaz


Adınız
Yorumlar


Haberler