Kategori : Asayiş


Samsun’a Yakışmıyor

Samsun Valisi Kaymak, “Samsun ihracat rakamlarını artırmalı”
10.05.2018 12:06:29  Samsun’a yakışmıyor


Samsun Valisi Osman Kaymak, şehrin yaptığı ihracat miktarının çok az olduğunu belirterek “ Bu rakamlar Samsun’a yakışmıyor” dedi.

Atakum Yalı Kafe'de düzenlenen muhtarlar toplantısında muhtarlara hitap eden Samsun Valisi Osman Kaymak, “ Muhtarların güçlü olması bizleri güçlendirir. Çünkü sonuçta biz bu millete hizmet ediyoruz. ”diye konuştu.

Samsun’un Türkiye’nin her alanda hızla gelişen önemli bir kenti olduğunu söyleyen Vali Kaymak, “ Şehrimiz hızla gelişen ve Karadeniz'in kuzeyi açılan bir kapısıdır. İhracat, İthalat ve ekonomik konusunda da Samsun potansiyeli yüksek olan bir ildir. Bu potansiyeli çok iyi kullanabilirsek göç veren değil göç alan ilk oluruz.  Samsun'un ihracatı 450-500 milyon dolar civarındadır. Bu çok düşük ve Samsun'a yakışmıyor. O anlamda yeni yapılan Lojistik Merkezimiz, fuar merkezimiz ve yeni Organize Sanayi Bölgeleri ile Samsun'un istihdamda da belli bir seviyeye gelmesini istiyoruz “ dedi.

Konuşmasında Atakum’un Samsun'un çok gelişen ve tercih edilen bir ilçesi olduğunu da belirten Vali Kaymak, şöyle konuştu:

PARAMIZ VAR AMA ARSA YOK

“Daha yaşanılabilir bir çevre, daha yaşanılabilir kentler konusunda hep birlikte el ele çalışacağız. Atakum ‘a Araştırma ve Eğitim Hastanesi ek binası açılması ilçe adına  güzel bir gelişme oldu. 250 yataklı hastanenin de çalışmaları devam ediyor. Bunların yapılması halinde Atakum’un gelecekte sağlık sorunu olmayacaktır. Eğitimde ise Cumhurbaşkanımızın 2019 sonu itibariyle tüm Türkiye'de ikili eğitimden tekli eğitime geçme konusunda bizlere talimatları var. Bu çerçevede çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Okul inşaatları devam ediyor. Aslında para sorunumuz yok. Sıkıntımız arsa sorunudur. Değerli muhtarlarımız yol, su ve kanalizasyon işleri belediyeler tarafından yapıldı ve yapılıyor. Şimdi artık sosyal sorunlar ve istihdama yönelik sorunlar öne çıkıyor. Biz çocuklarımıza iyi bir eğitim veremezsek ve bunlara iyi bir iş imkânı bulamazsak artık şehirler yaşanılmaz hale geliyor. Şehirlerde intihardan uyuşturucusuna, aile içi şiddet ve diğer konular artık baş edilemez hale geldi. Bu anlamda da muhtarlarımızın görevleri çok fazladır. Onun için muhtarlar mahallede devletin, valinin, kaymakamın ve belediye başkanının gözü kulağıdır.”

Toplantıda ayrıca Vali Kaymak ve protokol üyeleri tarafından muhtarlara yeni görev kimlik kartları dağıtıldı. Toplantıya, Vali Yardımcısı Hasan Öztürk, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hasan Yetik, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Nail Kırmacı, Atakum ilçe müdürleri ve mahalle muhtarları katıldı.



Yorum Yaz


Adınız
Yorumlar


Haberler