Kategori : Asayiş


Şiddet Ve Sosyal Travmalar Kongresi

Şiddet ve Sosyal Travmalar kongresi Samsun’da yapılıyor
26.04.2018 11:55:29 Şiddet ve Sosyal Travmalar Kongresi


Vali Osman Kaymak, Valilik Toplantı Salonunda, Büyükşehir Belediyesi, OMÜ, OKA, Şiddetle Mücadele Vakfı, MESVAK ve MAĞDUR-DER tarafından düzenlenecek olan , ‘Şiddet ve Sosyal Travmalar’ konulu uluslararası kongreyle ilgili basın toplantısı gerçekleştirdi. 

Toplantıda 1984 yılının Ocak ayından itibaren Türkiye’deki cezaevlerinin yarısında yaklaşık 6 bin mahkumla çalışma yaptığını dile getiren Şiddetle Mücadele Vakfı (HEGEM) Başkanı Adem Solak, “Türkiye’de şiddetle ilgili çalışmalar yapılıyor. Fakat dikkat edin, konuyu herkes bir tarafından tutuyor. Doktor saldırıya uğrayınca sağlıkta şiddeti, öğretmen şiddete uğrayınca okulda şiddeti, flört cinayeti olunca sevgili şiddeti, maç yarıda kalınca stat şiddetini konuşuyoruz. Oysa şiddet komple bir kültürdür. Bunu ancak cezaevinde anlayabiliyorsunuz. Tüm bu başlıkların bir araya toplanma ihtiyacı olunca, Türkiye’de ilk kez şiddet ve sosyal travmaları yan yana getiren bir kongre planladık. İlk kez bu kadar çok katılım olacak, ilk kez bu kadar büyük alt başlıkları taşıyan bir kongre olacak.” diye konuştu.

Toplantıda konuşan Samsun Valisi Osman Kaymak’ta yaptığı açıklamasında,  çağımız da sosyal sorunların artık devletlerin özellikle kaynak ayırarak mücadele etmesi gereken bir alan haline geldiğini söyleyerek “ Özellikle şiddet, boşanmalar,  intiharlar, uyuşturucu kullanılması, cinsel istismar vb. Büyükşehirlerde yaşanan sosyal sorunlar halini aldı. Bunların önlenmesi için bizlerin ciddi şekilde çalışma yapması gerekiyor. Bu çalışmalar nasıl olacak? Bu çalışmaların boyutları nasıl olacak? Biz bu konuda 77 üniversiteden 447 bilim adamının katılımı ve 254 bildirinin sunulacağı bu kongrede inşallah devletimizin şiddetle mücadele yol haritasını belirlemeye çalışacağız” dedi.

‘Şiddet ve Sosyal Travmalar’  konulu uluslararası kongrenin basın açıklamasına ayrıca, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, MEB Müdürü  Coşkun Esen,  Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Güral Karayılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, İl Sağlık Müdür Vekili Hatice Öz, OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen ve İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi öğretmen ve öğrencileri katıldı.

 



Yorum Yaz


Adınız
Yorumlar



FOTO GALERİ


  • Şiddet ve Sosyal Travmalar Kongresi
  • Şiddet ve Sosyal Travmalar Kongresi
Haberler