Kategori : Dünya


Moskova'da Türk Ayakkabı Şovu

Rusya'ya ayakkabı ihracatımız 2017 yılında yüzde 159 artışla 74 milyon dolara çıktı
18.03.2018 14:46:19 Moskova'da Türk Ayakkabı Şovu


Deri sektöründe ihracatın yüzde 50'den fazlasını tek başına gerçekleştiren Türk Ayakkabı Sektörü, en güçlü olduğu pazarların başında gelen Rusya'ya düzenlenen Euro Shoes Premiere Collection Fuarı'na 27 firma ile katılarak adeta şov yaptı.

Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim  Kurulu Başkanı Jak Galiko,Euro Shoes Premiere Collection Fuarı'na ilk kez Türkiye Milli Katılım Organizasyonu yaptıklarını söyledi.  Galiko, 26 Şubat – 1 Mart 2018 tarihleri arasında Rusya Federasyonu'nun başkenti Moskova'da düzenlenen Fuar’da İzmir, İstanbul, Bursa ve Gaziantepli Türk ayakkabı firmalarının ürünlerini sergilediğini dile getirdi.

Rusya'nın yıllık 2.5 milyar dolarlık ayakkabı ithalatı yapan 140 milyonluk büyük bir pazar olduğunu belirten Galiko, "Bu fuar, Türk ayakkabı sektörünün Rusya pazarına girişi için önemli bir kapı. Rusya 2017 yılında 74 milyon dolarlık ayakkabı ihracatı ile ikinci büyük ihraç pazarımız oldu.  O nedenle firmalarımızın bu fuara katılımları çok önemli. Önümüzdeki yıllarda da bu fuara katılarak Rusya'ya ihracatımızı arttırma gayreti içinde olmalıyız. Ayakkabı ihracatçısı firmalarımızı bu fuardan istifade etmeye davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

HEDEF 100 MİLYON DOLARI AŞMAK

Fuara uluslararası katılım yapan ülkeler arasında Almanya ardından ikinci büyük katılımın Türkiye'den olduğunu belirten Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erkan Zandar’da, "Ağırlıklı olarak Avrupalı büyük firmaların boy gösterdiği bu fuarda Türk Ayakkabı Sektörü olarak ağırlıklı kadın ayakkabı üreticileri olmak üzere, erkek ve bebek ayakkabı üreticilerimizle yer aldık. Rusya'ya ayakkabı ihracatımız 2016 yılında 28.7 milyon dolar iken, 2017 yılında yüzde 159'luk artışla 74 milyon 270 bin dolara yükseldik. Rusya, coğrafi yakınlığımız nedeniyle ihracatta hızlı gelişim gösterebileceğimiz bir Pazar. Bu yıl Rusya'ya 100 milyon doların üzerinde ihracat hedefliyoruz" diye konuştu.



Yorum Yaz


Adınız
Yorumlar


Haberler