Kategori : Eğitim


Bu Milletin Sırtı Yere Gelmez

Kavak Müftülüğü 4-6 Yaş Grubu Merve Kur’an Kursu açılışına katılan Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu,” Vatan, millet ve bayrak aşkıyla büyüttüğümüz çocuklarımız oldukça bu milletin sırtı yere gelmez” dedi.
01.11.2019 09:18:41  Bu milletin sırtı yere gelmez


Kavak’ta Yaşar Doğu Mahallesi’nde yaklaşık iki milyon lira harcama ile beş katlı olarak yaptırılan Merve Kur’an Kursu, kalabalık bir davetli topluluğunun katılımı ile yapılan görkemli bir törenle hizmete girdi.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Merkez Yörgüç Paşa Cami Din Görevlisi Murat Ünal’ın sunduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ardından konuşan Kavak Kaymakamı İbrahim Engin Şenay "Burada eğitim görecek çocukların her biri bizim gözümüzde birer Türk bayrağıdır. Bayrağın hem madden, hem de çocuklarımız nezdinde manen yere düşmemesi için Kavaklılar olarak elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız." dedi.

Belediye Başkanlığını yaptığı Kavak’ta çocuklara dini eğitim verecek böyle bir yerin açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine başlayan Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu’da “ Bizler çocuklarımıza dinimizi iyi anlatıp, onları vatan, millet, bayrak aşkıyla donatırsak bu aziz milletin sırtını kimse yere getiremez” diye konuştu.

Samsun Valisi Osman Kaymak, din eğitiminin çocuklara temelden verilmesinin gelecekte temiz bir toplum oluşmasında en önemli etken olduğundan söz ederek 4-6aş grubu çocuklara hitap eden Merve Kur’an Kursu yerlerin sayılarının artırılmasını bunun içinde herkesin çalışması gerektiğini söyledi. Vali Kaymak,”  Çünkü çocuğun kişiliği bu yaşlarda oluşuyor. Bu yaşlarda dinini öğrenen çocuk gelecekte de doğru insan olacaktır. O nedenle bu gibi yerleri Samsun’da yaygınlaştıralım. Bizler güzel dinimizi iyi anlatabilirsek sosyal sorunların da tamamı çözülecektir. O nedenle Belediye Başkanlarımızda bu tür eğitim yerlerinin sayılarının artması için ellerinden geleni yapmalı.” dedi.

Samsun Müftüsü Veysel Çakı, 4-6 yaş grubunda ilk müstakil Kur’an kursunun Kavak’ta bulunduğunu belirtti. Çakı, “Ayrıca Samsun bu yaş grubunda Türkiye ortalamasının da üzerinde. Böyle yerlerin sayılarını daha artırmamız lazım. Çünkü bilgiye dayalı din eğitimi çok önemli. O nedenle çocuklarımızı bu bilinçle yetiştirmeli, çocuk yanlışı tanımadan ona doğruyu anlatmalı öğretmeliyiz.” diye konuştu.

Merve Kur'an Kursu'nun açılışına, Vali Osman Kaymak, İl Müftüsü Veysel Çakı, Kaymakam İbrahim Engin Şenay, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Kavak Müftüsü Nuh Arslan, AK Parti Kavak İlçe Başkanı Osman Atlı, daire amirleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, din görevlileri, davetliler ve vatandaşlar katıldı.



Kaynak : Kavak Gazetesi
Yorum Yaz


Adınız
Yorumlar



FOTO GALERİ


  •  Bu milletin sırtı yere gelmez
  •  Bu milletin sırtı yere gelmez
  •  Bu milletin sırtı yere gelmez
  •  Bu milletin sırtı yere gelmez
  •  Bu milletin sırtı yere gelmez
  •  Bu milletin sırtı yere gelmez
  •  Bu milletin sırtı yere gelmez
Haberler