Kategori : Eğitim


Suça Sürüklenenler Topluma Kazandırılıyor

Suç işleyenin topluma kazandırılması konusunda önemli adım atıldı.
19.03.2018 14:06:29 Suça Sürüklenenler Topluma Kazandırılıyor


Kamu Yararına Çalışmada Elektronik Sistem Uygulaması Projesi kapsamında Büyükşehir Belediyesi,  Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Samsun Denetimli Serbestlik Müdürlüğü protokol imzalandı.

Protokole katılan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Ceza ve Tevkif Evleri’nin amacının insanı kazanmak olduğunu belirterek, “Ülkemizde herhangi bir suç işleyip, o suçu bir daha işlememek üzere insanın topluma kazandırılması konusunda önemli adımlar atıldı. Bunun en tipik örneklerinden bir tanesi denetimli serbestliktir. Bizim gibi demokratik ve sosyal bir hukuk devletine yakışan da budur zaten. Yapılan yüzlerce proje ile suça sürüklenmiş kişiler topluma kazandırılıyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak üniversite yerleşkesinde görev yapacak olan 200 yükümlü kardeşimizin ulaşımlarını ücretsiz olarak sağlayacağız. Sayın başsavcımızı ve rektörümüzü böyle bir işbirliği içinde oldukları için tebrik ediyorum. Bu tür güzel dayanışmalar içerisinde birbirimize destek olarak topluma faydalı bir iş yapıyoruz. Allah muvaffak etsin” dedi.

İmzalanan protokol kapsamında protokol süresi boyunca Ondokuz Mayıs Üniversitesi yerleşkesinde ilk etapta 200 yükümlünün çalıştırılması sağlanacak. Projenin ile birlikte, kamu yararına ücretsiz çalışma yükümlülüğüne tabi tutulan kişilerin etkin, hızlı ve güvenilir bir takip sistemi ile kontrollerinin gerçekleştirilmesi ve diğer suç faaliyetlerinin önüne geçilebilmesi amaçlanıyor.

 



Yorum Yaz


Adınız
Yorumlar


Haberler