Kategori : Ekonomi


49 Ülkeye İhracat Yapıyor

Vezirköprü ilçesinde faaliyet gösteren Vezirköprü Orman Ürünleri Türkiye’de üretilen 125 milyon m2 parkenin 25 milyon metrekaresini üretiyor.
25.04.2018 14:57:22 49 ÜLKEYE İHRACAT YAPIYOR


Samsun’un Vezirköprü ilçesinde faaliyet gösteren Vezirköprü Orman Ürünleri bugün Güney Amerika'dan Çin'e kadar pek çok ülkeye ihracat yapıyor. Şirket 49 ülkeye yaptığı ihracat ile ulusal ekonomiye  de ciddi bir destek sağlıyor.

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde kurulu bulunan ve Turanlar Group kuruluşlarından olan Vezirköprü Orman Ürünleri, dünyada 49 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Vezirköprü Orman Ürünleri'ni ve Güneydoğu Bölgesi'ndeki faaliyetlerinin tanıtımı için düzenlenen toplantıda konuşan Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tarkan Baki Bekiroğlu, Türkiye'de ilk 500 sanayi kuruluşun içinde yer aldıklarını ve hedeflerinin üç yıl içinde ilk 100'e girmek olduğunu belirti.

 Türkiye'de birçok ilki gerçekleştirdiklerini vurgulayan Bekiroğlu, şunları söyledi:

"Avrupa'da birçok üretici ile rekabet edecek en geniş ürün çeşitliliğine sahibiz. Üretimin %20'sini yurtdışına ihraç ediyoruz. Ürünlerimizi 49 ülkede pazarlıyoruz.. 10 milyon dolarlık ihracat rakamına ulaştık. İhracatta pazar payını daha da genişleteceğiz. Parke dışında dekoratif iç mekan kapıları üretmeye başladık."

5 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLIYOR

Karadeniz'in tek entegre tesisi olan Vezirköprü Orman Ürünleri üretim tesislerinin, yaklaşık 900 kişiye istihdam sağladığını belirten Bekiroğlu, orman köylüsü, nakliyecisi ve kooperatifleri ile birlikte yaklaşık 5 bin kişiye istihdam sağladıklarının altını çizdi. Ve Turanlar Group'ta toplam bin 700 kişinin çalıştığını söyledi.

Tesisin ormana yakın olmasının da birçok avantajı beraberinde getirdiğini anlatan Tarkan Baki Bekiroğlu "Fabrikaya gelen hammadde ormanların bakımı sonucu ortaya çıkan atıklardan oluşuyor. Bir tek dal gerekli olan ağacı kesmiyoruz. Ormanları rehabilite ediyoruz. Ağaçlar budanarak daha verimli hale gelirken budanan dallar hammadde olarak fabrikaya geliyor. Budanan ağaçların haricinde ülkemize katkı sağlamak için her yıl belli miktarda ağaç dikiyoruz. Bize hammaddeyi sağlayan orman köylüsü. Devlet orman köylüsünü çalıştırıyor, ağaçların bakımını yaptırıyor, ormanları temizletiyor. Bu atıklarla beraber ormana finansman sağlayan tesis, orman köylülerini istihdam ediyor. Ömrünü tamamlamış kurumuş dal ve ağaçlardan parke üretiliyor, ihraç ediliyor ve ülkeye döviz kazandırılıyor. Bu fabrikalar neredeyse sıfırdan ülkeye katma değer yaratan fabrikalar'' diye konuştu.

 



Yorum Yaz


Adınız
Yorumlar


Haberler