Kategori : Ekonomi


İlk Defa Vali Geldi

Vali Osman Kaymak, Samsun TMO’yu ziyaret etti. Şube Müdürü Derya Şahinler, “Uzun yıllardır kurumdayım. İlk kez ziyaretimize vali geldi” dedi.
15.11.2018 15:04:03 İlk Defa Vali Geldi


Vali Osman Kaymak, TMO Samsun Şubesini ziyaret etti. Şube Müdürü Derya Şahinler, uzun yıllardır kurumun çeşitli kademelerinde görev yaptığını ancak ilk defa kuruma Vali ziyareti gerçekleştiğini vurgulayarak şahsı ve çalışanları adına gururlandıklarını dile getirdi.

TMO’nun tahıl silolarında incelemelerde bulunan Vali Osman Kaymak’a bir brifing veren Toprak Mahsulleri Ofisi Müdürü Derya Şahinler, Samsun TMO’nun yaklaşık 65 bin ton depolama kapasitesine sahip olduğunu söyledi. İl merkezindeki siloların 36 bin ton kapasiteye sahip olduklarını anlatan Şahin,” TMO Samsun Şubesi’nin, il merkezindeki 36 bin 200 ton kapasiteli tahıl siloları yanı sıra sorumluluk bölgesindeki Bafra, Çarşamba, Havza, Amasya, Merzifon ve Zile'deki silolarıyla birlikte toplam 64.900 ton depolama kapasitesine sahip” dedi.

TMO olarak bu yıl, üreticilerin depolama ve finansman ihtiyacını karşılamak amacıyla emanet ürün alımlarına başladığını ve üreticilerden depo kira ücreti alınmadığını anlatan Şahinler, TMO’nun 2018 hasat döneminde 2,3 milyon ton buğday alımı gerçekleştirdiğini belirtti. Önceki yıldan devreden stoklarla birlikte Türkiye genelinde toplam 3,5 milyon ton buğday stoku bulunduğuna dikkat çeken Şahinler, TMO'nun, bütün un üreticilerinin buğday ihtiyacını karşılayacak kapasiteye sahip olduğunun altını çizdi.

Vali Kaymak'a ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Şube Müdürü Şahinler, uzun yıllardır kurumun çeşitli kademelerinde görev yaptığını ancak ilk defa kuruma Vali ziyareti gerçekleştiğini vurgulayarak şahsı ve çalışanları adına gururlandıklarını dile getirdi.

Bu tür kurum ziyaretlerinin devam edeceğini söyleyen Vali Osman Kaymak’ta Tarım ürünlerinin güvenli bir şekilde saklanabildiği lisanslı depo konusunda TMO'nun öncülük ettiğini belirterek, Samsun'da özellikle fındık ve çeltik için daha fazla lisanslı depo ihtiyacı olduğunu, bunun için de şehrin dinamikleriyle birlikte çalışılması gerektiğini vurguladı.



Yorum Yaz


Adınız
Yorumlar


Haberler