Kategori : Ekonomi


Öğrenciler Fabrika Gezdi

Bafra Üç Pınar Ortaokul Öğrencileri OSB’de Damsan Makine Ltd. Şti. ziyaret etti.
18.03.2018 14:36:08 Öğrenciler Fabrika Gezdi


“Tasarımdan Üretime Projesi” kapsamında Üç Pınar Orta okul öğrencileri ve öğretmenleri Bafra TSO Koordinatörlüğünde, OSB’de faaliyette bulunan Damsan Makine Sanayini ziyaret ederek üretim aşamalarını incelediler.

 

Fabrikanın iş güvenliği tedbirleri dikkate alınarak  görevli personel tarafından öğrenciler gezdirildi. Ziyarette Damsan Yönetim Kurulu Başkanı Recep Kocabaş ve TSO Başkanı Göksel Başar, öğrencilerinin sorularını cevapladılar.

Damsan Yönetim Kurulu Başkanı Recep Kocabaş fabrika inceleme sonrası öğrencilere iş hayatı hakkında bilgi vererek 12 yaşında çalışma hayatına atıldığını söyledi. 1975 yılında ilk iki parça üretimle çıktığı yolda bugün sektöründe önemli bir konuma ulaştığını belirterek tesislerinde açık denizlerde yer alan balıkçı teknelerinin üretildiğini belirtti.

 

Bafra TSO Başkanı Göksel Başar’da, öğrencilere, Organize Sanayi Bölgelerinde gerçekleştirilen üretim faaliyetleri ve OSB’lerin bölgemiz, ülkemiz açısından öneminden bahsetti. Gelecekte öğrencilerinde gerek mühendis gerek farklı pozisyonlarda Bafra OSB de iş imkanı sağlayabileceklerini vurgulayan Başar, oluşturulacak Sera ve Medikal OSB ile ilgili bilgiler aktardı.

Öğrencilere fabrika ziyaretinde, TSO Başkanı Göksel Başar, Damsan Makine Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Recep Kocabaş, Bafra Karma ve Medikal İhtisas Organize Sanayi Bölge Müdürü Recai Akçer ve Üç Pınar Orta okul Öğretmenleri eşlik etti.



Yorum Yaz


Adınız
Yorumlar


Haberler