Kategori : Ekonomi


Samsun’a Köy Ürünleri Pazarı

Alaçam Gökçeboğaz Mahallesi’nde ‘Köy Ürünleri Pazarı “ kuruldu.
05.11.2018 12:04:48 Samsun’a Köy Ürünleri Pazarı


Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla restorasyon çalışmaları tamamlanan, 4 bin 500 metrekarelik alan üzerinde kurulu Köy Ürünleri Pazarı Alaçam'dan açıldı.

Pazarın açılış töreninde konuşan Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, “Bu pazarda asıl amacımız büyük bir işletme kurarak çok büyük karlar yapmak değil. Amacımız, bütün mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımıza köy ürünlerini taze olarak her pazar günü satma imkânı sağlamak. Balından tereyağına, sütünden kaymağına, yer elmasından pirincine kadar birçok ürünü bu tezgâhlarda göreceğiz.” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin ise, “ Yöresel ürünler pazarını Samsun’da gelişme gösteren turizm alanındaki çalışmalara bir hizmet olarak görüyorum. Dışardan gelen misafirler genelde o yörede bulunan yerel yiyecek ve giyecekleri arar. Onlara bir sunum yapmak anlamında bu çok yerinde bir adım oldu.” dedi.

Törene katılan Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan’da Köy Ürünleri Pazarının bölgeye önemli katkılar sağlayacağını belirterek “Bu aynı zamanda memleketimize fayda sağlayacak sosyal bir projedir. Çünkü burada 15 köyümüzden gelen ürünler satılacak. Evinde yaptığı ürünleri nerede değerlendireceğini bilemeyen hanımefendilerin reçeli değer bulacak. Burada çocuklarımız köy ekmeğinin kokusuyla tanışacak, gelip geçerken burada duranlar Alaçam’ı tanıyacak, nerden aldığı sorulduğunda Alaçam’dan diyecek. Bizler bu markayı Ankara’ya götürüp tanıtacağız. Markanın adından, kutusundan, sunumundan, tasarımına kadar her şeyi ince ince düşünülmüş, öylesine hiçbir şey yapılmamış, Gökçeboğaz’a da bu yakışır denilen bir projedir burası.” şeklinde konuştu.

İNSANLAR ORGANİK ÜRÜN ARIYORLAR

Artık insanların organik köy ürünlerine yöneldiklerini söyleyen Samsun Valisi Osman Kaymak’ta “ O anlamda bu Köy Ürünleri Pazarı Alaçam’ın tanıtılmasına ve ürünlerin değerlendirilmesine çok büyük katkı yapacak.” dedi. Samsun’un çok büyük potansiyelleri olan bir il olduğuna dikkat çeken Vali Kaymak, şöyle konuştu

“Tarım potansiyeli, sanayi potansiyeli ve turizm potansiyeli birbirleriyle ilgili olurlarsa daha iyi sonuç alınır. Turizmi geliştirirken tarımla işbirliği içinde olmak durumundayız. İlimizde otel sayısı sürekli artıyor, Samsun daha çok turist almaya başladı ve bu turistler Samsun’a özgü bir şeyler arıyorlar. Yoldan geçen insanlar buraya uğrayacaklar, burada gördükleri ürünlerle hem Alaçam’ı hem de Samsun’u tanımış olacak, bu güzel tatlarla buluşmuş olacaklar.”

Açılış törenine, Milletvekili Orhan Kırcalı, Vali Yardımcısı Sezgin Üçüncü, Alaçam Kaymakamı Fikret Zaman, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ünsal Ağaoğlu, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, kamu ve sivil toplum kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, çok sayıda davetli katıldı.



Yorum Yaz


Adınız
Yorumlar



FOTO GALERİ


  • Samsun’a Köy Ürünleri Pazarı
  • Samsun’a Köy Ürünleri Pazarı
  • Samsun’a Köy Ürünleri Pazarı
  • Samsun’a Köy Ürünleri Pazarı
  • Samsun’a Köy Ürünleri Pazarı
  • Samsun’a Köy Ürünleri Pazarı
  • Samsun’a Köy Ürünleri Pazarı
  • Samsun’a Köy Ürünleri Pazarı
  • Samsun’a Köy Ürünleri Pazarı
Haberler