Kategori : Ekonomi


Sıkıntıları Aşacağız

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, ”Sıkıntılardan güçlü çıkacağız” dedi.
15.01.2019 11:42:10 Sıkıntıları Aşacağız


Tarih de ilk defa Türkiye Bankalar Birliği ve Türk özel sektörünün bir arada Anadolu’nun sıkıntılarını öğrenmek üzere birlikte hareket ettiğini söyleyen TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu,” Çünkü aynı gemideyiz. İkimizin birbirinden farkı yok” diye konuştu.

Karadeniz bölgesindeki iş dünyası, Banka Genel Müdürleri, oda, borsa temsilci ve başkanları Samsun'da “Reel Sektör-Finans Sektörü Diyalog Güçlendirme Toplantısında” bir araya geldi. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ile Samsun Ticaret Borsası ev sahipliğinde TOBB ve Türkiye Bankalar Birliği işbirliğinde düzenlenen toplantı öncesi konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Anadolu'nun dertlerini ve sıkıntılarını öğrenmek üzere yola çıktıklarını söyledi.

Samsun TSO ile Ticaret Borsası ev sahipliğinde, TOBB ile Türkiye Bankalar Birliği işbirliğinde düzenlenen toplantıya Samsun dışında, Sinop, Ordu, Giresun, Trabzon, Çorum, Amasya, Tokat ve Gümüşhane il ve ilçe Oda ve Borsaların Başkanları, iş dünyası ve sektör temsilcileri katıldı. Sözlerine Anadolu’da ortak diyalog toplantısının 11’incisini gerçekleştirdiklerini belirterek başlayan TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Samsun’da bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek şöyle dedi:

“Bir ilki gerçekleştiriyoruz. Bu sıkıntılı dönemde tarihimizde ilk defa Türkiye Bankalar Birliği ve Türk özel sektörü bir arada, Anadolu’nun dertlerini, sıkıntılarını öğrenmek üzere birlikte hareket ediyoruz. Bu sıkıntılı ortamlarda aynı gemideyiz. İkimizin birbirinden farkı yok. Bizim sıkıntımız onların sıkıntısı, onların sıkıntısı bizim sıkıntımız. Bu kapsamda üyelerimizin dertlerini dinleyeceğiz. Sıkıntılı dönemlerin geçici olduğuna inanıyoruz. Önümüz açık. Son 25 yılı baktığımızda birçok sıkıntı geldi ve geçti. Bundan da güçlü çıkacağız, umudumuz var”

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın’da yapılan toplantının hayırlı olmasını dileyerek başladığı konuşmasında “ Toplantımızın hayırlı ve faydalı olmasını diliyorum. Dertlerimizi, sorunlarımızı, konularımızı, açık yüreklilikle ve birebir konuşacağız. Türk Bankacılık sistemi, reel sektörünün ve Türkiye’nin büyümesi ve gelişmesi hususunda gayretini azamileştirmektedir. Bunu Karadeniz Bölgesi’nde de göstereceğiz. TOBB Başkanına ve ekibine teşekkür ediyorum” diye konuştu.



Yorum Yaz


Adınız
Yorumlar


Haberler