Kategori : Gündem


Bu Acıları Unutmayacağız

AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, “ Ramazan ayında bize büyük acılar yaşatanları asla ve asla unutmayacağız.” dedi.
15.05.2018 14:56:21 Bu acıları unutmayacağız


AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, Gazze'de 58 Filistin'in hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu. İsrail Devleti'nin kuruluşuyla birlikte Filistinlilerin topraklarından sürülmesi 'nabka' yani felaket olarak adlandırıldığını belirten Kurt, ''15 Mayıs Filistinlilerin An-Nakba yani Büyük Felaketin 70. Yıl dönümü.  1948 yılında yüzbinlerce insan şehirlerinden ve köylerinden sürüldü. Filistinliler, bugün 6 milyona yakın insan İsraillinin işgali altında bulunan topraklarına geri dönecekleri günü bekliyor.” diye konuştu.

Mübarek Ramazan ayının Arifesine gelen  günde ABD'nin uluslararası hukuku, hakkı, adaleti ve tarihsel gerçekleri hiçe sayarak Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak dayatmasıyla karşı karşıya kalındığını anlatan Milletvekili Kurt,” Bu durum bizim için asla kabul edilmez. Bu adımı atan ABD, İsrail'in F ilistin halkına karşı sistematik bir biçimde uyguladığı vahşet politikalarının ortağı ve destekçisi olduğunu bir kez daha göstermiştir. Kendi topraklarına, mukaddes belde Kudüs'e sahip çıkan Filistin halkı dün İsrail keskin nişancılarının hedefi oldu. 59 şehit ve binlerce yaralı bitmeyen Siyonist gaddarlığın 70. Yılının şahitleri oldular.” dedi.

Arap ülkelerinin devlet başkanlarının kendi koltuklarının dertlerine düştüklerini söyleyen  Milletvekili Kurt.” Dünya mazlumlarının gür sesi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bu zalimliğe karşı ülke genelinde üç günlük yas ilan etti. İslam Konferansı Örgütü'nü de 18 Mayıs Cuma günü İstanbul'da toplantıya çağırdı. TBMM bugün Filistin ve Kudüs gündemiyle toplanacak Bunun yanında; camilerimizden Filistinli şehitler için salalar okunarak ve gıyabi cenaze namazları kılınacak.Cuma günü öğleden sonra İstanbul Yenikapı meydanında; Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın da katılımıyla Kudüs için dev bir miting düzenlenecek. Her ramazan ayında bize büyük acılar yaşatanları asla ve asla unutmayacağız. Türkiye'nin kutlu yürüyüşü tüm engellemelere rağmen güçlü bir biçimde devam edecek. İnanıyorum ki Rahmet ve Bereket dolu Ramazanlara kavuşacağız ve bu tüm insanlık için kurtuluş vesilesi olacaktır. ''

 



Yorum Yaz


Adınız
Yorumlar


Haberler