Kategori : Gündem


Güçlü Samsun Güçlü Türkiye

Samsun Valisi Osman Kaymak, “ Kavak Organize Sanayi bölgemizde yatırımların artması için çalışıyoruz” dedi.
06.11.2018 13:52:36 Güçlü Samsun Güçlü Türkiye


Vali Osman Kaymak, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Nureddin Nebati ile Şehit Ömer Halis Demir Salonu'nda iş dünyası ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya geldi.

Toplantının açılışını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, “Samsun Karadeniz'in en büyük şehri. Karadeniz'in Anadolu'ya açılan kapısı. Samsun'un en önemli potansiyellerinden birisi tarım. İkinci olarak sanayi. Üçüncüsü ise turizm potansiyeli. Samsun son dönemde turizmden de büyük pay almakta. Samsun devletimizin desteği ve yerel yönetimlerinde katkısıyla hak ettiği gelişmişlik seviyesine kavuşacaktır. " dedi.

Samsun Valisi Osman Kaymak’ta, yıllardan bu yana süren yatırımların meydana getirdiği birikim ve gelişme kapasitesinin Samsun’u bölgesel ve bölge üstü ölçekte önemli bir merkez haline getirdiğini söyledi. Kaymak, şehrin, 3 liman, 6 OSB, 2 üniversite, onlarca sağlık tesisi, enerji altyapısı, büyük pazarlara yakınlığı, Ovaları, gıda-otomotiv-ana metal sanayinde Türkiye’nin önde gelen firmalarına ev sahipliği yapan uzmanlaşmış sanayi altyapısı ile güçlü sanayi ve ticaret şehri olduğunu belirtti.

KAVAK  OSB İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Samsun’da üretim ve ihracatın büyük bir kısmının OSB’lerinde gerçekleştiğini anlatan Vali Kaymak, 78 firmanın faaliyet gösterdiği Merkez OSB’de 6.500 kişinin istihdam edildiğini ayrıca ilin 5.439 işyerine sahip 15 küçük sanayi sitesinde 12.410 kişi istihdam edildiğini söyledi. Şehrin güçlü sanayi altyapısına karşın ihracat rakamlarının istenilen seviyede olmadığını ifade eden Kaymak, bu amaçla yatırımcıların yönlendirilebileceği il merkezine yakın alanlarda yeni OSB’ler oluşturmak üzere çalışma yürüttüklerini söyleyerek” Başta Kavak ve Bafra OSB’ler olmak üzere yeni kurulan Çarşamba OSB’de bu çerçevede yoğun yatırım ve tanıtım faaliyetleri öngörüyoruz.” diye konuştu.

Samsun’da ‘Yerli ve Milli Otomobil Üretimi’ için uygun yatırım alanları bulunduğunu bunu da Cumhurbaşkanı ve ilgili tüm makamlara ilettiklerini anlatan Kaymak, özellikle tarım, gıda, lojistik sektörlerine yönelik yatırım tanıtım faaliyetlerine ağırlık verdiklerini söyleyerek  “Mesela, bugünlerde Çarşamba ve Bafra Ovaları için tarımda dönüşüm üzerine bir rapor hazırlanıyor. Yine yabancı yatırımcıları şehrimize çekmek için Kalkınma Ajansı farklı dillerde raporlar, tanıtım kitapları hazırlıyorlar. Katarlı iş adamlarına şehirdeki potansiyel yatırım konularını gösteren bir broşürü hazırlayıp gönderdik. Samsun bu çalışmaların meyvesini kısa zamanda alacak.” dedi.

AR GE YATIRIMLARI ÇOK ÖNEMLİ

Bu arada gelinen noktada sadece ürün üretmenin yeterli olmadığını aynı zamanda AR-GE’ye de yatırım gerektiğini dikkat çeken Vali Osman Kaymak, “Samsun bu anlamda her şeye sahip. Üniversite-Kamu-Sanayi işbirliğinin güzel bir örneği olan Samsun Teknopark ve bünyesinde Teknoloji Transfer Ofisi sadece Samsun için değil bölgedeki diğer iller için de etkili bir çözüm ortağı olmak yolunda ilerlemekte. Bu kapasiteyi geliştirmek ve bu kaynakları daha etkin kullanmak hepimizin birinci önceliği olmalı.” diye konuştu.

Samsun'un geniş tarım alanlarına ve gelişmiş sanayi tesislerine ve yetişmiş insan gücüne sahip olduğunu da anlatan Vali Kaymak, şöyle devam etti:

MARKA ŞEHİR OLMALIYIZ

“ Bütün bunlar bir aradayken bu şehrin daha büyüyüp zenginleşmesi için hep birlikte şehrin güçlü olduğu, gelecek vaat ettiği sektörlere odaklanıp marka olmak için el birliği yapıp birlikte aynı istikamette çalışmalıyız. Şehrimizin güçlü olduğu yanlarını ele alarak fırsatların peşinden gitmemiz, tarım ile sanayinin entegrasyonunu; sanayi ile üniversitenin işbirliğini geliştirecek programları uygulamalıyız.

Tüm milletvekilleriyle uyum içinde çalıştıklarına dikkat çeken Vali Kaymak, “Hep söylüyoruz; Samsun’da ortak akıl oluştuğu zaman çok daha güzel işler yapılacaktır. Kentin büyük potansiyeli var. Bu potansiyelleri kullanmak için de insan gücüne sahip. Bir araya gelerek ortak akılı oluşturduğumuz zaman inanıyorum ki Samsun güçlü olacak. Güçlü bir Samsun güçlü Türkiye’nin bir paydası olacaktır.” dedi.



Yorum Yaz


Adınız
Yorumlar


Haberler