Kategori : Gündem


Halk Eğitim’den Yılsonu Sergisi

Kavak Halk Eğitimi Merkezi Yıl Sonu Sergisini açtı.
10.05.2018 12:01:28 Halk Eğitim’den Yılsonu sergisi


Kavak Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce yılsonu sergisi açıldı. Kursiyerlerin el emeği ve göz nurlarını dökerek hazırladıkları ürünler ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü.

Kavak Çok Amaçlı Kardelen Düğün Salonu’nda İlçe Halk Eğitim Merkezince organize edilen Yılsonu sergisine ilgi ve katılım büyük oldu. Sergi açılışına katılarak bir konuşma yapan Kavak Kaymakam Vekili Metin Yılmaz, eğitimin öneminden söz ederek, eğitimin doğuştan mezara uzanan bir süreç olduğunu söyledi.

Halk Eğitimin insanları meslek sahibi yapan bir kuruluş olduğunu vurgulayan Kaymakam Yılmaz, "Halk eğitim merkezleri, insanları meslek sahibi yapmayı, sanat öğreterek ev ekonomilerine katkıda bulunmalarını sağlamayı amaçlayan bir kuruluştur. Bir şeyler öğrenmek ve beceriler kazanmak için halk eğitimi merkezlerine başvurun. Burada sizlere göre kurslar mutlaka olacaktır bulunacaktır." dedi.

HALKIMIZIN REFAHI İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Sergide konuşan Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu ’da Halk Eğitim Merkezlerin de açılan kursların vatandaşları beceri sahibi yaptığını söyledi. Kendilerinde belediye olarak halkın daha modern bir kentte yaşaması için çalıştıklarını anlatan Sarıcaoğlu, bu amaçla Kavak’ta birçok önemli projeyi hayata geçirdiklerini dile getirdi.

Daha sonra söz alan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yusuf Tanrıöven ise, 2017-2018 yılı eğitim öğretim döneminde çeşitli konularda 154 kurs açtıklarını belirterek, "Kurslardan 3 bin 151 kişi yararlandı. Gelecek eğitim öğretim döneminde daha fazla kurs açılması ve daha fazla vatandaşımızın yararlanmasını temin etmek istiyoruz." diye konuştu.

Halk oyunları gösterisinin ardından kurslarını başarıyla tamamlayan kursiyerlere belgeleri verildi, ardından açılışı gerçekleştirilen sergi gezildi.

Serginin açılışına, Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Hüsnü Mete Ergin, İlçe Emniyet Müdürü Berkan Çolak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Büyük, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hanife Öztürk Erdin, daire amirleri ile kurs eğitmenleri ve kursiyerler katıldı.



Yorum Yaz


Adınız
Yorumlar


Haberler