Kategori : Gündem


Santral Zararlı Değilmiş

Samsun Ziraat Odası ve Samsun Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Tütüncü,” Çarşamba’ya kurulacak santral zararlı değil” dedi.
27.09.2019 08:40:41  Santral zararlı değilmiş


Samsun Ziraat Odası ve Samsun Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Hasan Tütüncü, “Çarşamba’ya kurulması planlanan Biyokütle Enerji Santrali söylenenin aksine bölgeye katkı sağlayacaktır” dedi.

Çarşamba’ya kurulması planlanan enerji santrali hakkında açıklama yapan Samsun Ziraat Odası Başkanı Hasan Tütüncü, “ Sosyal medya da ve basında çıkan haberlerde yer alan sanki Çarşambaya bir termik santral kurulacağı ya da yabancı devletlerin çöplerinin kullanılacağı haberleri gerçeği yansıtmıyor” dedi.

Samsun Ziraat Odası’nın her zaman Samsun halkının yanında yer alıp, kulaktan dolma bilgilerle değil araştırarak, yerinde inceleyerek gündemi meşgul eden konular hakkında bilgilendirme yaptığını söyleyen Tütüncü,” Ziraat odamız bugüne kadar Samsun halkının sağlığına zarar verecek hiçbir şeye imza atmamıştır. Halkın sağlığına zarar verecek tüm projelere karşı çıkmıştır. “ dedi. 

Çarşamba ya kurulması düşünülen biyokütle enerji santralinin temiz enerji olup olmadığına dair başta Adana Yüreğir ve Çorum Mecitözü ilçelerinde halen faaliyette olan  santralleri incelediklerini anlatan Tütüncü, şunları söyledi:

BU YATIRIM ANCAK FAYDA SAĞLAR

“Bu bölgedeki gerek Ziraat Odaları Başkanları ve gerekse çiftçilerle görüşmememiz neticesinde;Hava kirliliğine yol açmaması aksine doğada yanarak çevre kirliliğine yol açan tarımsal atıkları elektrik enerjisine dönüştürmesi ve doğrudan çiftçiye gelir sağlaması sebebi ile yatırımın yapıldığı bölgelerde çiftçiler tarafından benimsendiği görülmüştür.        Samsun genelinde yaklaşık 160 bin  dekar alanda çeltik, 1 milyon 145 bin dekar alanda ortalama 76 bin ton fındık üretildiğini, Vezirköprü ve Havza’da ise yoğun Ayçiçek tarımı yapıldığını ve ciddi miktarlarda tarımsal atık oluştuğunu düşünürsek Çarşamba’ya kurulması planlanan Biyokütle Enerji Santralinin bölgeye katkı sağlayacağına inanmaktayız. Bu biyokütle enerji santrali ile hasattan sonra arazi üzerinde kalan saplar, fındık zürufları elektrik enerjisine dönüştürülmektedir. İşçilik, mazot ve makine kiralama masraflarından kurtulmanın beraberinde anız yakımının da önüne geçilecektir. Sosyal medya da ve basında çıkan haberlerde yer alan sanki Çarşambaya bir termik santral kurulacağı ya da yabancı devletlerin çöplerinin kullanılacağı haberlerinin de gerçeği yansıtmadığı anlaşılmaktadır. Bu sebeple bizzat şahsımın da Çarşamba da kurulacak olan biyokütle enerji santrali konusunda karşı görüş içinde olduğum kesinlikle doğru değildir.Kurulması düşünülen biyokütle enerji santralinin Samsun halkına katkı sağlayacağı bir yatırım olduğunu düşünmekteyim.

 



Kaynak : Kavak Gazetesi
Yorum Yaz


Adınız
Yorumlar



FOTO GALERİ


  •  Santral zararlı değilmiş
  •  Santral zararlı değilmiş
Haberler