Kategori : Sağlık


5 Bin Minik El Temizlikte

Bu yıl 2.'si düzenlenen "Dünya El Yıkama Günü" etkinliğinde 1. sınıf öğrencilerine el yıkama seti dağıtıldı.
23.10.2018 09:03:12 5 Bin Minik El Temizlikte


Koç Üniversitesi Hastanesi ile işbirliğine giden Zeytinburnu Belediyesi "Dünya El Yıkama Günü" etkinliği çerçevesinde 5 bin minik öğrenciye el yıkama seti dağıtacak.

İlçedeki 14 ilkokulun 1. sınıflarına temizlik seti dağıtımına başlandı. Aynı zamanda Koç Üniversitesi Hastanesi uzman doktorları vasıtasıyla doğru el yıkama teknikleri ve hijyen dersleri de veriliyor. Projenin ilk durağı ise Şehit Ömer Cankatar İlkokulu'ydu. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın 1. sınıf öğrencilerine el yıkama seti dağıtırken, Koç Üniversitesi Hastanesi'nden Doç. Dr. Süda Tekin de miniklere doğru el yıkama yöntemini uygulamalı olarak anlattı.

"MİNİK ELLERE TEMİZLİK ÇOK YAKIŞIYOR"

Özellikle sağlık ve hijyen konusunda sık aralıklarla bu tarz organizasyonlara imza attıklarını kaydeden  Belediye Başkanı Murat Aydın, "Dünya El Yıkama Günü"yle birlikte start verdikleri okullarda el yıkama seti dağıtımı çalışmasının, temizlik ve sağlık alışkanlığının küçük yaşta kazanılması için yapılmış önemli bir farkındalık projesi olduğuna işaret etti. Yine farklı bir hijyen projesi olan ağız bakım seti dağıtımıyla ilçe genelinde her sene 20 bin öğrenciye ulaştıklarını dile getiren Başkan Aydın, "Belediye olarak özellikle hijyen ve temizlik ile ilgili projelerimizi çeşitlendirmeye devam edeceğiz. Bir farklı projemiz olan ağız bakım seti dağıtımını yıllardır bizzat kendim yapıyorum. El yıkama setlerini de dağıtmak için buradayım. 5 bin öğrencimize set hediye edeceğiz. Bunun yanı sıra Koç Üniversitesi Hastanesi'nden uzman doktorlarımız da öğrencilerimize temizlik konusunda uygulamalı anlatımlar yapıyorlar. Miniklerimizin hepsinden ellerini düzenli yıkama sözü aldık. Minik ellere temizlik çok güzel yakışıyor." diye konuştu.



Yorum Yaz


Adınız
Yorumlar


Haberler