Kategori : Sağlık


Kaldırın Önümüzdeki Engelleri

Türkiye Sakatlar Derneği Karadeniz Bölgesi Başkanlar Kurulu Toplantısı Samsun'da yapıldı
16.01.2019 14:11:01 Kaldırın Önümüzdeki Engelleri


Türkiye Sakatlar Derneği Karadeniz Bölgesi 3. Başkanlar Kurulu Derneğin Samsun Şubesi'nin ev sahipliğinde Mavi Işıklar Eğitim, Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezi'nde düzenlendi. Karadeniz Bölgesi Başkanlar Kurulu Toplantısı'nda, Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şube Başkanı Hayriye Hakyemezoğlu, Samsun Valisi Osman Kaymak ve dernek üye ve yöneticileri katıldı.

Toplantıda Devlet İstatistik Kurumu’nun rakamlarına bakıldığında ülkemizde 9 buçuk milyon engelli yaşadığını ifade eden Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz “Ülke nüfusunun yüzde 12,29’u engelli. Ancak sosyal, eğitim, istihdam ve kamusal alanlara baktığımızda biz engelli bireyi adeta mum ışığında arar gibi arıyoruz.  Kimimiz doğuştan, kimimiz sonradan engelli olduk. Yaşam eşit bir şekilde herkesin hakkı. Artık cezamız bitsin, ev hapsinden çıkalım. Halkın içinde esnaf, öğretmen, vali kaymakam olalım. Bizim zihnimizde bir şey yok, önümüze konulan engeller var.” dedi.

SAMSUN ÖRNEK KENT

Bu konuda Samsun’un büyük mesafe alan bir kent olduğunu belirten AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye başkan Adayı Mustafa Demir’de  “Samsun bu konuda önemli bir mesafe kat etmiş bir kent. Engelli vatandaşlarımız için bir kampüs planlıyoruz. Buradaki tesisin bir ileri safhasını düşünün sosyal, eğitim, sanat, kültür ve birçok alanda engellilerin kendini ifade edebilecekleri bir yer. Konferans salonları, sergi alanları, iş atölyeleri olan bir projeyi hayata geçireceğiz.” dedi. Vali Osman Kaymak’ta, devletin son yıllarda sosyal güvenlik anlamında yapmış olduğu değişikliklerle Türkiye diğer ülkelerin çok ilerisinde olduğunu söyledi.

Toplantıya Karadeniz Bölgesinden Amasya, Ayancık, Akçakoca, Bafra, Ünye, Ordu, Tokat, Samsun, Sinop, Suluova ve Zonguldak illerinden gelen 11 şube başkanı ve yöneticileri katıldı.



Kaynak : Kavak Gazetesi
Yorum Yaz


Adınız
Yorumlar


Haberler