Kategori : Siyaset


Erdoğan’a Samsun Brifingi

Samsun Valisi Osman Kaymak AK Parti İl kongresi için kente gelecek Cumhurbaşkanı Erdoğan’a şehri tüm yönleriyle anlatan bir “Brifing” vereceklerini söyledi.
18.03.2018 14:54:09 Erdoğan’a Samsun Brifingi


“İçişleri Bakanlığı’nın talimatı kapsamında Samsun’un ekonomik durumunu,  potansiyelini ve istihdam konularını değerlendirmek amacıyla ilgili kamu kurumları ve şehrin ekonomik aktörleri esnaflar, işadamları ve onların oluşturduğu meslek kuruluşları ile sivil toplum örgüt temsilcilerinin katıldığı 2018’in ilk il ekonomi toplantısı Vali Osman Kaymak’ın Başkanlığı’nda SASKİ toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Kaymak, “Samsun, coğrafi ve stratejik konumu, özel sektöre ait limanları, uluslararası havalimanı, Karadeniz Bölgesini Anadolu’ya bağlayan demir ve karayolu, üniversitesi ve kültürel alt yapısı ile gelişim sürecini hızlı bir şekilde devam ettirmekte” dedi.

İlkadım ve olimpiyat şehri Samsun’un, Karadeniz Bölgesi’nin en büyük metropol şehri olduğunu söyleyen Vali Kaymak, “Nüfus yoğunluğuyla birlikte şehrin ticari ve sanayi potansiyeli son derece yüksek. Samsun yerleşim ve üretim alanları açısından, yatırım noktasında diğer illere göre daha tercih edilebilir konumda. Ayrıca stratejik konumunun sağlamış olduğu getirilerle bölgedeki diğer illere göre daha avantajlı bir durumda bulunmaktadır. Karadeniz havzasına açılan ilk deniz kapısı ve İç Anadolu’ya açılan ilk kara kapısı olması özelliğiyle, bölgenin ticari yapısında önemli bir yere sahip” diye konuştu.

MİLLETVEKİLLERİMİZİ DAVET EDECEĞİZ

Samsun’un genel ve ekonomik yapısının masaya yatırıldığı bu toplantıları çok önemsediğini belirten Kaymak.” Ayrıca bundan sonraki toplantılarımıza milletvekillerimizi de davet etmeliyiz. Buradaki konular ilin bütün sektörleri ilgilendirecektir. O yüzden bu toplantıyı çok önemsiyorum. Benim aslında Vali olarak kendime özellikle çalışma alanı olarak seçtiğim alanlardan birisi istihdam ve ekonomi alanlarıdır. Daha önceki çalıştığım yerlerde bu alanları eğitim ile birlikte kendime bir iş olarak edinmişimdir. ”dedi.

Samsun’un ekonomik potansiyelinin çok yüksek bir il olduğunu belirten Vali Osman Kaymak, sözlerini şöyle sürdürdü:

CUMHURBAŞKANIMIZA SAMSUN’U ANLATACAĞIZ

“Bu zamana kadar Samsun’a çok güzel çalışmalar yapılmış ve il belli bir seviyeye gelmiş. Samsun jeopolitik yapısıyla, coğrafik yapısıyla, 4 ulaşım aksıyla, Çarşamba ve Bafra gibi büyük iki ovasıyla birlikte Karadeniz Bölgesinin amiral gemisidir. Samsun bütün bu konuları kullanarak daha iyi bir yere gelebilir. Samsun’un daha çok üreten bir il olması Türkiye’nin güçlenmesi anlamını taşır. Samsun’un potansiyeli çok yüksek, bu potansiyeli daha iyi kullanabileceğinin düşünüyorum. Bu çerçevede herkes her alanda daha çok açılım sağlayacak. Bölgenin amiral iliyseniz burada yapacağınız bu açılım hem ülkeyi hem de bölgeyi etkileyecektir. O yüzden ilimizi ve ülkemizi etkileyecek köklü çalışmalara ihtiyaç var. Bu çerçevede ikinci üniversite gündemde, konuşuluyor. Buranın nasıl bir üniversite olması için Rektörümüzle konuşuyoruz. Önümüzdeki günlerde, 24 Mart’ta  Cumhurbaşkanımız ilimizi ziyaret edecekler. Sayın Cumhurbaşkanımıza ileteceğimiz konular ve öneriler bu toplantıdan çıkabilir. Cumhurbaşkanımıza ziyareti sırasında ilimizin genelini etkileyen bir sunum ve brifing verme imkânımız olacak. Bu toplantı vesilesi ile Samsun’a yapılan yatırımlar ve hizmetlerin gerçekleştirilmesinde emeği geçen kamu ve özel kurum yöneticileri ile tüm çalışanlara teşekkür ediyorum. ”

Toplantıya , Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Sezgin Üçüncü, İlçe Kaymakamları, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, Kamu Kurum ve Kuruluş Müdürleri ve Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri ve ilgili kurum müdürleri katıldı.



Yorum Yaz


Adınız
Yorumlar


Haberler