Kategori : Gündem


Önce İyi Bir İnsan Olacaklar

2023 Eğitim Vizyonu Değerlendirme Çalıştayı Samsun’da yapıldı.
15.01.2019 11:37:51 Önce İyi Bir İnsan Olacaklar


İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Büyükşehir Belediyesi Çok Amaçlı Salonu'nda düzenlenen '2023 Eğitim Vizyonu Değerlendirme Çalıştayı Samsun’da yapıldı.

Toplantının açılışını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Cumhurbaşkanı ve Milli Eğitim Bakanı tarafından paylaşılan 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında yapılacak tüm programları planlamak üzere çalıştaylar tertip edildiğini söyledi. Esen, Samsun’da da 17 ilçenin tamamında geçtiğimiz hafta sonu çalıştaylar düzenlediklerini belirterek şöyle dedi:

“Yaptığımız faaliyetler ile bir çatı olan bir vizyon olan Samsun ölçeğinde, ilçelerimiz ölçeğinde ve okullarımız ölçeğinde bu belgeyi nasıl uygulayabiliriz bunu değerlendiriyoruz. Samsun olarak bu vizyona nasıl renk katabiliriz. Ufkumuzu bu belgeye göre nasıl yönlendirebiliriz işte bütün bunların beyin fırtınasını gerçekleştiriyoruz. 2023 Eğitim Vizyonu’nun temel amacı “çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış ve bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı, nitelikli, ahlaklı bireyler yetiştirmektir.”

OMÜ Temel Eğitim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kaya Tuncer Çağlayan yaptığı konuşmasında, “Okullarımızın artık büyük bir altyapısı çözülmüş durumdadır. Önceden 70-80 kişilik sınıflarda ders yapılırdı. Şimdi ise 25 kişilik sınıflarda ders yapıyoruz. Türk milli eğitim sisteminin amacı  manevi milli gelenekleriyle barışık hem de çağın gerektirdiği teknolojiyi üretebilen ve etkin bir şekilde kullanılabilen bir nesil yetiştirmektir. ” diye konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen Vali Osman Kaymak ise yaptığı konuşmasında, Samsun’un artık tekli eğitime geçme yolunda son hazırlıklarını yaptığını söyledi. Vali Kaymak,

Samsun’da 2019 yılı sonunda ikili eğitimden tekli eğitime geçiyoruz. Okul binalarını tamamlıyoruz. 70 kişilik sınıflardan 20-25 kişilik sınıflara düşüyoruz. Akademik yönden Samsun ilk 20’lerin içinde ama asıl ilk 10’un içerisinde olması gerek çünkü Samsun’a yakışan budur. 2023 Eğitim Vizyonunun içini bizler dolduracağız. Bunu da projeler üreterek yapacağız. Samsun’da üniversitemiz ile toplam 300 bin üzerinde öğrencimiz bulunmakta.” Dedi.

Çalıştaya  Atakum Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Okul Müdürleri, öğretmenler, muhtarlar ve öğrenciler katıldı.



Yorum Yaz


Adınız
Yorumlar


Haberler