Kategori : Spor


Samsun Yaptı Avrupa Şaştı Kaldı

Birçok Avrupa ülkesinin ulaşamadığı büyüklükteki bir projeyi tek başına ve yerel imkânlar ile gerçekleştiren Samsun Avrupalı eğitimcileri şaşırttı.
06.11.2018 14:56:35 Samsun Yaptı Avrupa Şaştı Kaldı


Samsun’da hayata geçirilen ‘Geleceğe Kulaç Atıyoruz’ projesi dünyada takip edilen önemli bir proje haline geldi

Samsun’da yaklaşık dört yıl önce hayata geçirilen ve bugüne kadar yaklaşık 54 bin çocuğa yüzme sporunu öğreten “Geleceğe Kulaç Atıyoruz” projesi Türkiye’de olduğu kadar dünyada da çok yakından takip edilen proje oldu.

Samsun Valiliği tarafından başlatılan ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi ortaklığıyla sürdürülen ve 4 yılda toplam 53 bin 480 öğrencinin yüzme öğrendiği ‘Geleceğe Kulaç Atıyoruz’ projesinin 2018-2019 protokolü imza töreni yapıldı.

Canik ilçesinde bulunan 19 Mayıs Kapalı Yüzme Havuzunda yapılan projenin imza törenine katılan Vali Osman Kaymak, ‘Geleceğe Kulaç Atıyoruz’ projesinin, Samsun’un deniz şehri olmasına rağmen çocukların suyla tanışmamış olmasından yola çıkılarak dört yıl önce hayata geçirildiğini ifade etti. Vali Kaymak, “Bu projeden amacımız çocukların yüzme öğrenmesi ve doğumdan ölüme kadar yapılabilecek bir spor dalını yaygınlaştırmaktır. Çünkü bazı spor dallarını belli yaşta yapabiliyoruz ama tüm hayat boyunca yapabileceğimiz tek spor dalı yüzmedir. Diğer taraftan yüzme konusunda yetenekli olan çocuklarımızı tespit ederek profesyonel olarak bu sporu yapmalarını destekliyoruz. Böylece Türkiye birinciliklerinde, olimpiyatlarda, dünya şampiyonluklarında çocuklarımızın ülkemiz için yarışmasını hedefliyoruz” dedi.

DÜNYA YAKINDAN TAKİP EDİYOR

 ‘Geleceğe Kulaç Atıyoruz’ projesi Türkiye’de hatta dünyada takip edilen önemli bir proje olduğunu söyleyen Vali Kaymak,” O dönemki Başbakanımız Binali Yıldırım, Valiler toplantısında projemizden övgüyle bahsetmiş ve birçok il projemizi örnek alarak yeni projeler geliştirmeye başlamıştır. Ayrıca İtalya’da eğitimcilerin bir arada olduğu ve eğitim alanında farklı uygulamaların konuşulduğu bir toplantıda projemiz gündeme gelmiş ve Avrupalı eğitimciler projeyi şaşkınlık ile karşılamışlardır. Çünkü birçok Avrupa ülkesinin ulaşamadığı büyüklükteki bir projeyi Samsun tek başına ve yerel imkânlar ile gerçekleştirmekte hatta gerçekleştirmekle kalmamakta sonuçlar almaktadır.”

Proje ile 2014-2015 eğitim-öğretim yılında 280, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında 10 bin, 2016-2017 eğitim-öğretim yılında 15 bin 200, 2017-2018 eğitim öğretim yılında 18 bin olmak üzere 3 yılda 41 bin 2 ve 3. sınıf öğrencisine yüzme öğretildiğini kaydeden Vali Osman Kaymak, “2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında ise 10.000 öğrenci ve 280 engelli öğrencinin bu yıl yapılacak ‘Geleceğe Kulaç Atıyoruz’ projesine dahil edildiğini ve her bir öğrencinin 8 seans sonunda yüzme sporunu öğrendiklerini söyledi.

Ayrıca projeye dahil olan tüm öğrenci ve velilere havuz hijyeni, obezite ve sağlıklı yaşam, sporun sağlığa katkıları ve spor yapılırken beslenme konularında bilgi verildiğini kaydeden Kaymak, sözlerini şöyle sürdürdü.

ÜLKEMİZE MADALYA GETİRECEKLER

“Projenin hedefine ulaşması için Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli olan 34 Beden Eğitimi öğretmeni büyük bir özveri ile çalışmaktadır. Projede görevli Beden Eğitimi öğretmenleri tarafından 480 öğrencinin yüzme sporuna yetenekli olduğu tespit edilmiştir. 480 yetenekli öğrencimize ‘performans çalışmaları’ yapılmış olup üst düzeyde yeteneği keşfedilen 160 öğrenciye ücretsiz eğitim verilmektedir. Bu sporcuların ülkemizi ileriki yıllarda yüzme müsabakalarında temsil edeceğine ve büyük başarılar kazanacağına eminiz. Hayata dokunan ‘Geleceğe Kulaç Atıyoruz’ projemizin uzun vadede ülkemize önemli katkılar sağlayacağı bir gerçektir. Dört yıldır yürütülen Geleceğe Kulaç Atıyoruz projesi bu yıl itibariyle 17 ilçemizde uygulanmaktadır. Projemiz 2016-2017 eğitim öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen Eğitimde Yenilikçilik Ödülleri yarışmasında Türkiye birincisi olarak tüm illerde uygulanması için kılavuz olmuştur. ”



Yorum Yaz


Adınız
Yorumlar


Haberler