ibrahim Demircan

2018-10-30 14:31:22


Onur Kaç Para ?

Marketlerden kilo işi veya metre işi alabilmek ne güzel olurdu  değil mi ?. Çünkü çoğu zaman üzerimizde taşımıyoruz  onurumuzu !!!

Konunun asıl amacına dönelim isterseniz ilk önce onur nedir  bunu anlatıyım.Onur: Bir insanın kendisine göstermiş olduğu  saygı, şeref, haysiyettir. Çoğumuz onurlu olduğumuzu düşünürüz hatta büyük bir hakaret gibi de algılanır sen ne onursuz bir insanmışsın denildiğinde  . Peki gerçekten onurlumuyuz hiç bunun muhasebesini yaptınız mı kendi kendinize. Bence buna gerçek anlamda cesaretiniz yok çünkü kurcaladıkça gerçekten kendinize olan saygınızı yitirdiğinizin farkına varacaksınız.

İş yerinizde daha iyi makama gelebilmek için yaptıklarınızın listesini tutun. Durumu sizden daha iyi olan komşunuz hakkında başka komşularınıza dediklerinizin listesini yapın. Evinizde eşinize yaptıklarınızın listesini tutun, Annenize babanıza kardeşinize yaptıklarınızın listesini tutun. Canınız yanmaya başladı değil mi bunları aklınızdan geçirdikçe. Bunların listesini tutup onları tekrar tekrar okudukça dahada canınız yanacak emin olun.

Kendimize olan saygınlığımızı, haysiyetimizi, şerefimizi işte kendi menfaatimiz uğruna yok saydık ve marketlerde onur aradık.Üzgünüm ama onur marketlerde satılan bir şey değil.İnsanların içinde yaratan tarafından kişiye verilen ve kişinin zamanla bunu kaybettiği bir duygu bu. Onursuz yaşıyoruz menfaatlerimiz uğruna. Oysaki insanın şerefinden başka neyi var menfaat uğruna bunu kaybetmek çok kolayda bunu kazanmak çok zor.

İhanetler,  aldatmalar, yalan konuşmalar, kendimizi kullandırtmamız vb. birçok şey onurumuzu kaybetmemize neden oluyor.Daha açık örneklerle konuyu deşelim mi ?

İşyerinde daha iyi makama gelebilmek için ne yaptık ? İş arkadaşımızı patronumuza sürekli şikayet ediyoruz ki patronun gözüne girelim.Bakın gitti şeref, haysiyet, saygı. Komşumuzun maddi durumu çok iyi onu azcık kıskandık sanırım. Diğer komşulara onu kötüleyelim ki ona olan kıskançlığımızı bir nebzede olsa bastıralım. Çok kolay değilmi onurumuzu kaybetmemiz. Yaradanın bize verdiği bu güzel duyguyu dünya malı için kaybetmemiz, hiçe saymamız, hiç yokmuş gibi davranmamız ne kadarda kolay değil mi.

Yazımı okurken aaa bizim ayşe’den, ahmet’ten bahsediyor aynı dediniz sanırım. Haklısınız sizin çevrenizdeki kişilerden bahsettim bu yazımda tıpkı onlarında bu yazıyı okuyup sizi akıllarına getirmeleri gibi !

Onur o insanın kendisidir onurunu kaybeden insan kendini kaybeder dünyadan başka bir beklentisi, kaybedeceği bir şeyi kalmaz bu yüzden onurunuzu iyi koruyun bir kere giderse daha geri gelmez…

Yorum Yaz


Adınız
Yorumlar


YAZARIN DİĞER YAZILARI TÜM MAKALELERİ



Lan Bi Gülün… 2018-10-30 14:31:53
Onur Kaç Para ? 2018-10-30 14:31:22
Cinsellik ! 2018-10-30 14:30:27
Teknoloji de Sınıfta Kaldık ! 2018-10-30 14:29:09
İsrail’i Sevmeyenler Okusun ! 2018-10-30 14:24:41
Haberler