ibrahim Demircan

2018-10-30 14:29:09


Teknoloji de Sınıfta Kaldık !

Aslında bu yazıyı yazmak çok ta hoşuma gitmeyecek çünkü bende teknolojiyi seven hatta onu fazlasıyla kullanmayı severim.Fakat durum  pek iç açıcı değil neden derseniz Türkiye teknolojiyi bayağı geriden  takip ediyor.

En basit örneklerinden birisi facebook şuan siz bu yazıyı okurken facebook da milyonlarca kişi online durumda yani aktif durumda peki hiç denk geldiniz mi aşırı yoğunluktan ötürü facebook’un size hizmet veremediğini veya bir yavaşlama olduğunu ? Sadece facebook olarak adlandırmak tabi ki doğru olmaz bugün yine milyonları online olarak bünyesinde barındıran youtube de aynı şekilde.Onlar devasa büyük şirketler dediğinizi duyar gibi oldum ! haklısınız onlar çok büyük şirketler yüzlerce personeli olan büyük büyük serverları olan firmalar ama sorun şu onlar sonuçda bir firma biz ise bir ülkeyiz yani Türkiyeyiz.

Hani sınav olur kpss,osym felan gibi bu sınav sonuçlarına bakmak için internet adresi verirler tabi bizde hevesli hevesli gireriz aa birde ne görelim sitede aşırı yoğunluk var bu yüzden sistem hata veriyor bizi sokmuyor çok ağır hareket ediyor felan.Şimdi asıl sorun şu aslında onlar bir şirket iken bunu başarabiliyorsa biz bir ülke olarak neden bunu başaramıyoruz ? Sonuçta girmiş olduğumuz siteler devletin siteleri devlet bu tür amatörlük sergiliyorsa teknolojide çok ilerlerdeyiz demek biraaz abartılı olur sanırım.

Hatta bir ara e-reçete dönemine geçileceği söylendi yani kişi hastaneye gidecek doktor bilgisayardan reçetesini girecek eczacıda bilgisayardan tc kimlik no ile bakacak kişiye ilacını verecek felan denildi yani doktor kağıt vermeyecek online sistem ile bu iş çözülecek denildi ki allahdan böyle bir uygulama olmadı en azından benim bildiğim böyle bir uygulama yok doktor yine kağıda yazıp veriyor.Düşünsenize doktor ilacı sisteme giriyor siz eczaneye gittiğinizde sistem yok veya sistemde aşırı yoğunluk var gibi tuhaf cevaplar alıyorsunuz günümüz teknolojisinde bu tür amatör sorunlar sanırım çileden çıkmamıza yeterdi.

Peki hiç düşündünüzmü yabancılar teknoloji konusunda bu kadar ilerleyebilirken biz türkler neden geriden gidiyoruz ? Aslında benim aklıma gelen ilk neden maddiyat oldu.Bugün bir genç çalışmak zorunda gerek geleceği için gerek ailesi için çalışmalı para kazanmalı çünkü türkiyedeki yaşam şartları ile yurt dışındakilerinki bir değil adamlarda maddi kaygı yok tamamiyle keyfi olarak yatıp birşeyler düşünebiliyorlar.Sen yarın ki kredi kartı borcumu nasıl öderimin derdinde iken onlar acaba ne yapsam diye düşünüyor.Veya sen bir proje bulduğunda gerçekleştirebilmek için maddiyata ihtiyacın varken onlarda bu sıkıntı yok.Benim aklıma gelen bu oldu yanılıyorda olabilirim.

Ama konunun başına dönecek olursak şu bir gerçekki biz yabancıların yaptığı şeylere bakıp abi adamlar yapıyo ya demekten ileri gidemeyeceğiz gibi geliyor.Bir ülke olarak teknolojiye çok fazla önem vermiyoruz ki bana göre en büyük eksikliklerimizden birisi bu…

Yorum Yaz


Adınız
Yorumlar


YAZARIN DİĞER YAZILARI TÜM MAKALELERİ



Lan Bi Gülün… 2018-10-30 14:31:53
Onur Kaç Para ? 2018-10-30 14:31:22
Cinsellik ! 2018-10-30 14:30:27
Teknoloji de Sınıfta Kaldık ! 2018-10-30 14:29:09
İsrail’i Sevmeyenler Okusun ! 2018-10-30 14:24:41
Haberler